14.2 C
Iași
27 aprilie, 2024

Vremea rea s-a instalat în România! Viscolul și ninsoarea fac ravagii în mai multe zone din țară. Drumuri închise în Iași, Vaslui și Vrancea

Cinci sectoare de drum național din județele Vrancea, Iași și Vaslui au fost închise din cauza ninsorii abundente și a gerului, în această dimineață! De altfel, elevii din opt județe nu pot participa fizic la cursuri. Traficul a fost infernal în mai multe zone din România, iar oamenii au stat cu orele în mașini pe drumule înzăpezite.

09 ian. 2024, 10:36

10 poze |

Viscolul și zăpada fac ravagii în mai multe zone din România. Drumuri închise în Vrancea, Iaşi şi Vaslui, mașini blocate.

Citește și

Cinci sectoare de drum național din județele Vrancea, Iași și Vaslui au fost închise din cauza ninsorii abundente și a gerului, în această dimineață.

Pe alte patru sectoare din judeţele Neamţ, Vaslui şi Botoşani au fost instituite restricţii de tonaj. Un autocar cu 47 de pasageri a derapat în apropierea localităţii Doaga, din judeţul Vrancea, anunţă IPJ Vrancea

O mașină a rămas blocată în zăpadă între Tişiţa şi Panciu, trei persoane fiind evacuate.

De asemenea, mai multe autoturisme au rămas blocate în zăpadă în cursul nopţii de luni spre marţi, în judeţul Galaţi, din cauza vântului şi a ninsorii, fiind necesară intervenţia drumarilor pentru ca acestea să-şi continue drumul sau pentru ca pasagerii sa fie duşi la adăpost.

O ambulanţă care se deplasa la un caz, o maşină de dializă, dar şi mai multe autoturisme au rămas blocate în zăpadă în cursul nopţii, pe mai multe drumuri din judeţul Botoşani.

Circulaţia pe DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila se desfăşoară cu dificultate marţi din cauza viscolului care suflă cu putere şi antrenează zăpada, micşorând vizibilitatea

Centrul Infotrafic informează că, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (ninsoare viscolită), sunt impuse restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri. Drumuri naționale cu circulație oprită.

Drumuri naționale cu circulație oprită DN 23B Stupina-Ciorăşti, judeţul Vrancea DN 28A Târgu Frumos – Moţca, judeţul Iaşi DN 11A Bârlad – Iveşti, judeţul Vaslui DN 24A Huşi – Berezeni, judeţul Vaslui DN 24 Cosmeşti – Tişiţa, judeţul Vrancea.

Drumuri naționale cu restricție de tonaj >7,5 tone DN 24B Albiţa – Huşi, judeţul Vaslui DN 28 Cozia, judeţul Iaşi – Albiţa, judeţul Vaslui DN 15D Roman – Crăieşti, judeţul Neamţ DN 29 Răchiţi – Săveni, judeţul Botoşani. Din cauza vântului sunt oprite manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

Iașul, înghețat total

În Iași, ziua de ieri a fost un coșmar pentru șoferi. Întreg orașul a fost paralizat, iar sute de copii au întârziat la școală, părinții au întârziat la locul de muncă și timpul parcă a stat pe loc pentru ieșeni.

„Într-o zi normală, fără condiții meteo nefavorabile, din Lunca Cetățuii și până în Iași, în zona Palat, distanța este parcursă cam într-o oră, o oră și 20 de minute, dacă se pleacă în jurul orei 7 dimineața. În această dimineață, (ieri – n.r.) distanța a fost parcursă în două ore și jumătate. Este incredibil! S-a circulat bară la bară. Lipsa investițiilor în infrastructură se vede…

Din zona Lunca Cetățuii, Dumbrava, blocuri Ciurea pleacă sute de mașini spre Iași în fiecare dimineață. Sunt copii care învață la Iași. Nu ajung la timp, sunt treziți de la 6 ca să ajungă la 8 la ore”, a precizat un ieșean, potrivit

Cursurile la școli din opt județe sunt suspendate în format fizic, orele urmând să se desfășoare în online.

Din cauza condițiilor meteorologie nefavorabile, astăzi este suspendată activitatea cu prezență fizică în școli în mai multe județe. Este vorba de Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Galați, Iași, Neamț și Suceava.

Sursa: https://www.romaniatv.net/vremea-rea-s-a-instalat-in-romania-viscolul-si-ninsoarea-fac-ravagii-in-mai-multe-zone-din-tara-drumuri-inchise-in-iasi-vaslui-si-vrancea-in-timp-ce-elevii-din-opt-judete-nu-merg-la-scoala_8033046.html

Ultimă oră

Același autor