14.2 C
Iași
27 aprilie, 2024

Toate școlile din Iași vor fi închise marți din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Anunț de ultimă oră al ISJ Iași

Toate școlile din județul Iași vor fi închise marți, 9 ianuarie, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, potrivit hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

08 ian. 2024, 20:09

Şcoli închise în Iaşi! Orele pierdute marţi vor fi recuperate ulterior, a anunţat inspectorul şcolar general Luciana Antoci.

„ Fiecare consiliu de administrație va decide un program de recuperare ”, a delcarat Antoci potrivit

Şcoli închise marți, în judeţul Iaşi, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile

Decizia Comitetului Judențean vine în condiții de iarnă cu avertizări meteorologice de viscol și temperaturi scăzute, anunțate de Administrația Națională de Meteorologie pentru următoarele ore.

Județul Iași se află sub avertizare Cod Galben de ninsori și viscol din data de 7 ianuarie, ora 18, până în data de 9 ianuarie, ora 10.

„ Astăzi au fost probleme mari atât în mediul urban, în municipiul Iași, dar și pe drumurile din județ. Din păcate, meteorologii ne-au anunțat că ninsorile vor continua, iar zăpada va fi viscolită. În plus, temperaturile vor scădea și mai mult. Urmează o perioadă geroasă.

Citeste si

Am văzut ce s-a întâmplat astăzi când orașul a fost paralizat în multe momente. Dacă pe străzile principale se circula cu greu, pe arterele secundare era aproape imposibil. Și în județ au fost probleme, fiind afectate foarte multe persoane care fac naveta, inclusiv cadre didactice.

De altfel, am discutat astăzi și cu reprezentanții sindicatelor din învățământ și mi-au confirmat problemele cauzate de zăpadă și viscol. Siguranța cetățenilor trebuie să primeze, iar în acest moment nici reprezentanții Primăriei Iași și nici cei ai Consiliului Județean nu pot garanta că marți se va putea circula în siguranță, că elevii nu vor îngheța prin stații sau în mijloace de transport blocate în zăpadă.

De aceea, s-a luat decizia ca școlile să suspende cursurile, cu recuperarea orelor, modul de recuperare urmând a fi decis la nivelul fiecărei unități de învățământ ”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași într-un comunicat emis luni seara.

Decizia închiderii şcolilor, luată după ce profesorii navetişti au întârziat la ore

Luni, în cinci unităţi şcolare, profesorii navetişti nu au putut ajunge la timp la ore.

„ La nivelul unităţilor s-au găsit soluţii, în sensul în care profesorii care sunt din localitate au supravegheat elevii ”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului județean școlar Iași, Antonina Bliorţ.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență va fi comunicată prin intermediul Inspectoratului Școlar tuturor directorilor unităților de învățământ și cadrelor didactice.

Sursa: https://www.romaniatv.net/toate-scolile-din-iasi-vor-fi-inchise-marti-din-cauza-conditiilor-meteorologice-nefavorabile-anunt-de-ultima-ora-al-isj-iasi_8032251.html

Ultimă oră

Același autor