14.2 C
Iași
27 aprilie, 2024

Pacientă moartă la spitalul de Pneumoftiziologie Iași. Nepoata femeii spune că era ”căzută între paturi, moartă, rece”, iar ”asistentele vorbeau pe hol despre ce model să-și facă manichiura”

Alexandra Iuliana Pădurariu acuză angajații Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași de neglijență după ce și-a găsit bunica moartă și căzută între paturile salonului în care era internată. ”De la ora 14.00, de când s-a făcut schimbul de tură, eu bag mâna în foc că nu a mai mers nicio asistentă la ea”, spune nepoata pacientei.

19 ian. 2024, 11:39

Alexandra Iuliana Pădurariu a fost joi, 11 ianuarie 2024, în jurul orei 15.30, să-și viziteze bunica, în vârstă de 75 de ani, care era internată la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași. Tânăra a avut un șoc atunci când a observat că bătrâna era căzută între paturi, fără puls.

Femeia susține că, în loc să aibă grijă de pacienți, asistentele medicale din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași erau mai preocupate de ce model să-și facă manichiura. Tânăra crede că, timp de câteva ore, nimeni nu a mai intrat în salonul în care era internată bunica sa, iar bătrâna a căzut din pat și a murit.

„ Am fost să o vizitez pe bunica mea joi, 11 ianuarie 2024, 15.30, la spital și am găsit-o căzută între paturi, era moartă, rece. Și au declarat-o moartă abia după o oră, la ora 16.30, dar ea era căzută jos, lângă pat, fără puls, de când am ajuns eu la spital. De la ora 14.00, de când s-a făcut schimbul de tură, eu bag mâna în foc că nu a mai mers nicio asistentă la ea. La ora 11.00, mi s-a spus că are TBC și, dacă tratamentul nu dă rezultate, o vor muta la Terapie Intensivă. La ora 11.00, am discutat cu dânsa, era totul bine, a vorbit, a spus că a fost la baie, că s-a deplasat. Probabil și acum a vrut ori să meargă la baie, ori se simțea rău și a vrut să ceară ajutorul, dar nu a mai ajuns. Când am ajuns eu la spital, asistentele vorbeau pe hol despre ce model să-și facă manichiura, habar nu aveau că bunica a căzut din pat ”, a declarat Alexandra Iuliana Pădurariu, nepoata bătrânei, citată de

După ce au fost alertați de nepoata venită în vizită că pacienta este căzută pe jos în salon, medicii de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași au încercat preț de o oră să o resusciteze pe femeie, dar aceasta nu a răspuns manevrelor, fiind declarat decesul.

„Masa a fost servită la ora 12.30. La ora 15.30, mâncarea era încă în sală. Medicul de la ora 13.00 a afirmat că nu a mai intrat la dânsa. De atunci, cel mai probabil, nu a mai fost nimeni. Dânsa era dependenta de oxigen, căzând jos, cel mai probabil strigând după ajutor, că avea gura deschisă, a rămas fără aer, aparatul nu-l mai avea pus. A făcut stop cardio-respirator. Dar nu la ora când au declarat o dânșii”, povestește nepoata bătrânei.

Conducerea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași a demarat o anchetă pentru a se stabili cu exactitate cum s-a întâmplat această tragedie.

”Este un eveniment deosebit pe care spitalul îl analizează conform procedurilor prevăzute de legislația în vigoare. Pentru stabilirea tuturor aspectelor în care s-a petrecut acest incident, colaboram cu toate instituțiile abilitate în acest sens”, a transmis dr. Radu Crișan-Dabija, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași.

Sursa: https://www.romaniatv.net/pacienta-moarta-la-spitalul-de-pneumoftiziologie-iasi-nepoata-femeii-spune-ca-era-cazuta-intre-paturi-moarta-rece-iar-asistentele-vorbeau-pe-hol-despre-ce-model-sa-si-fa_8061341.html

Ultimă oră

Același autor