17.9 C
Iași
27 aprilie, 2024

Mihai Chirica duce ”pomana electorală” la un nou nivel. Primarul Iașiului a dat ordin ca electoratul său să nu mai fie amendat de controlori până la alegeri

Controlorii Companiei de Transport Public Iași au primit ordin de la Mihai Chirica, primarul în funcție al municipiului, să nu mai amendeze elevii, studenții și pensionarii până la alegerile locale din iunie.

12 mart. 2024, 10:42

Ordinul dat de Mihai Chirica se bazează pe un calcul simplu, acela că majoritatea pensionarilor din Iași sunt susținători ai săi, astfel că edilul are tot interesul să nu-i deranjeze pe aceștia cu amenzi în plină campanie electorală.

La începutul lunii decembrie 2023, CTP Iași a majorat prețul biletelor la 3,5 lei, dar și amenzile, de la 50 la 99 de lei. Acum, controlorii sunt puși în fața unei situații jenante în care nu mai trebuie să îi mai amendeze pe cei care circulă fără bilet. Astfel, se creează un precedent, iar autoritatea controlorului este compromisă.

„Ni s-a adus la cunoștință de către conducerea CTP Iași (șefii de tură, șef de compartiment, director general) ca până la perioada alegerilor să nu mai sancționăm cu amenda de 100 lei sau să facem proces-verbal elevilor, pensionarilor și studenților care nu au bilet sau abonament. Nu este corect din partea conducerii să ne impună să nu sancționăm contravenienții ce circulă fără titlul de călătorie. Acesta este un ordin direct de la Primăria Municipiului Iași. Acest lucru nu mi se pare deloc corect și încalcă multe reguli interne”, a precizat un controlor de la CTP Iași.

Un alt controlor vorbește despre faptul că, la anterioarele alegeri, conducerea le aducea liste cu candidații la primărie și trebuiau să aleagă un nume.

Angajatul a dorit să își păstreze anonimatul, deoarece îi este frică că va avea de suferit la locul de muncă pentru informațiile divulgate.

Pe un grup de Whatsapp, șeful de compartiment Constantin David le-a precizat controlorilor noile ordine primite de la primărie.

„Pentru elevi și pensionari contravenienți, nu amendați, întocmiți numai raport constatare sau invitație”, a precizat Constantin David, șef compartiment CTP Iași, pentru Bzi.

Contactat de sursa citată, directorul CTP Iași neagă că acest lucru ar fi adevărat.

„Nu este adevărat, eu nu am auzit nimic despre acest lucru”, a precizat Cristian Stoica, directorul general CTP Iași.

Sursa: https://www.romaniatv.net/mihai-chirica-duce-pomana-electorala-la-un-nou-nivel-primarul-iasiului-a-dat-ordin-ca-electoratul-sau-sa-nu-mai-fie-amendat-de-controlori-pana-la-alegeri_8188533.html

Ultimă oră

Același autor