18.2 C
Iași
28 aprilie, 2024

Nicolae Ciucă îşi va depune demisia luni. Urmează Guvernul Ciolacu

11 iunie 2023

o oră în urmă

Ședința de Guvern de mâine va fi și ultima pentru Nicolae Ciucă în calitate de premier. Potrivit mai multor surse, acesta își va da demisia, după ședință.

Între timp, liderii celor trei partide de guvernare au început negocierile pentru viitorul guvern Ciolacu. PSD ia în calcul inclusiv ieșirea UDMR de la guvernare, însă Uniunea deocamdată nu susține acest scenariu.

Acest lucru ar trebui să se întâmple după şedinţa Executivului în care va fi aprobată ordonanţa privind majorările pentru profesori. Liderii PSD din ţară s-au adunat deja la Vila Lac, acolo unde se discută strategia pentru rotativă.

Aceştia îi vor da mandat lui Marcel Ciolacu pentru negocierile ce vor fi purtate. Negocierea în aceste negocieri este rămânerea UDMR la guvernare. Sunt mai multe scenarii avansate în acest moment: fie UDMR să primească Ministerul Investiţiilor, fie să iasă de la guvernare, însă să fie semnat un acord politic, iar UDMR să susţină în Parlament guvernul condus de Marcel Ciolacu, iar un alt scenariu este ca UDMR să rămână la guvernare, dar să cedeze Ministerul Dezvoltării.

De cealaltă parte, UDMR a avut o şedinţă în care a stabilit că dacă i se va cere să renunţe la Ministerul Dezvoltării, atunci se va considera scos de la guvernare.

La Vila Lac, Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu social-democraţii din ţară pentru a stabili strategia pentru săptămâna viitoare, atunci când Nicolae Ciucă îşi va depune mandatul, se declanşează procedura pentru învestirea lui Marcel Ciolacu.

În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.

Guvernul României va aproba, duminică, 11 iunie, o Ordonanță de Urgență prin care probele de competențe de la Bacalaureat se echivalează cu mediile din…

Tenismena poloneză Iga Swiatek a cucerit un nou titlu de Grand Slam, după ce s-a impus în finala de la Roland Garros în fața…

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis o avertizare cod portocaliu de averse torenţiale pentru 15 judeţe, valabilă pe parcursul zilei…

Sursa: https://romanialibera.ro/politica/nicolae-ciuca-isi-va-depune-demisia-luni-urmeaza-guvernul-ciolacu/

Ultimă oră

Același autor