14.1 C
Iași
28 aprilie, 2024

Declic, petiție pentru demiterea liderilor sindicali din Educație

13 iunie 2023

Declic a organizat o petiție pentru demiterea liderilor federațiilor sindicale reprezentative din Educație, ca urmare a nemulțumirilor manifestate de mai mulți profesori, după anunțarea suspendării grevei din sistemul public de învățământ.

Vizați de

sunt președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu, cel al Federației Sindicatelor din Educație (FSE) “Spiru Haret”, Marius Nistor, și cel al Federației Naționale Sindicale (FNS) “Alma Mater”, Anton Hadăr.

“Liderii de sindicat din învățământ au anunțat că suspendă greva în urma unei promisiuni făcute de către Guvernul Ciucă. Nicolae Ciucă a făcut această promisiune înainte să-și dea demisia.

Liderii de sindicat Marius Nistor, Simion Hăncescu și Anton Hadăr acceptând o simplă promisiunea au trădat interesele cadrelor didactice din România.

Nu trebuie să uităm și faptul că Ministrul Educației a anunțat că nu o să fim plătiți pentru zilele de grevă.

Semnați această petiție ca să-i facem conștienți pe cei trei lideri de sindicat că ne simțim trădați”, se arată în prezentarea petiției.

Până în present, petiția a fost semnată de peste 5.000 de personae.

În sistemul de învățământ preuniversitar sunt angajați aproximativ 190.000 de cadre didactice de predare.

FSLI este cea mai mare federație sindicală din sistemul educational românesc, având, potrivit

, 150.526, reprezentând 51,14% din totalul angajaților din sistemul de învățământ preuniversitar.

Potrivit informațiilor obținute de “România liberă” de la profesori ai mai multor școli din țară, după dezamăgirea suspendării grevei pentru acceptarea ofertei Guvernului, numeroși angajați din sistemul de învățământ preuniversitar au ales să iasă din sindicate.

După cum

demisiile președinților Hăncescu și Nistor, pe grupurile de comunicare internă ale sindicatelor din teritoriu.

Urmărește România Liberă pe

Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.

Multitudinea datelor economice, contextul geopolitic dar și plafonul de datorie a SUA creează prognoze divergente cu privire la următoarea decizie a Rezervei Federale: va…

Decizia de a monta camere de supraveghere în spațiile care te interesează în mod deosebit este cu siguranță una inteligentă, care îți va aduce…

Președintele Klaus Iohannis a convocat o serie de consultări cu partidele parlamentare, pentru a decide numele viitorului premier. Procedura de consultări este inițiată după ce,…

Sursa: https://romanialibera.ro/social/educatie/declic-petitie-pentru-demiterea-liderilor-sindicali-din-educatie/

Ultimă oră

Același autor