14.2 C
Iași
8 septembrie, 2024

Vremea extremelor. După caniculă, furtunile au făcut prăpăd: „Am zis că nu mai scăpăm”

Vremea din România a trecut de la o extremă la alta. După 18 zile cu coduri de caniculă, au venit furtunile care au făcut ravagii în multe zone din țară. A plouat torențial, a căzut grindină și a suflat cu putere vântul. Oamenii spun că le-au fost distruse culturile agricole.

Vijelia a lovit puternic la Răscolești, în județul Mehedinți. Localnicii spun că n-au mai văzut așa ceva în viața lor. Grindina a fost atât de puternică, încât bucățile de gheață au desfrunzit aproape complet copacii.

Și culturile din câmp, grădini și solarii au fost în mare parte distruse.

-Bătu atâta de mult, păi ziceai că-i… Doamne, eu am zis că nu mai scăpăm. O vițișoară la copii, aici, ce să mai… nu mai am nimic!

Vijelie cu grindină a fost și în județul Olt.

Și în Iași mai multe străzi au fost inundate din cauza ploilor. Șoferii și-au făcut cu greu loc prin apa adâncă de pe străzi.

Pericol a fost și pe Autostrada București-Pitești. În decurs de numai câteva secunde, șoferii s-au trezit că nu mai văd nimic în față. Ploaia torențială i-a obligat să reducă mult viteza, pentru că vizibilitatea era aproapre spre zero.

După valul de căldură, și în București au venit furtunile, dar și avertizările RO-Alert de vreme extremă.

De remarcat, însă, că mesajul RO-Alert conținea ore diferite în variantele română și engleză.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/vremea-extremelor-dupa-canicula-furtunile-au-facut-prapad-am-zis-ca-nu-mai-scapam-2871961

Ultimă oră

Același autor