2.4 C
Iași
3 decembrie, 2023

VIDEO | Liberalii au decis în BPN/ Sebastian Burduja preia șefia interimară a organizației PNL București

Publicat: 20/11/2023, 13:24

În cadrul Biroului Politic Național (BPN) al PNL de la Palatul Parlamentului, Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a fost numit interimar la conducerea organizației PNL București, au precizat surse din interiorul ședinței pentru Gândul.

UPDATE 14:20

Informația potrivit căruia Sebastian Burduja va ocupa funcția interimară de șef al organizației PNL București a fost făcută de acesta, după ședința BPN. Informația a fost confirmată și de liberalul, Dan Motreanu, imediat după terminarea ședinței.

Potrivit lui Burduja „î

Știm, totodată, că acest municipiu are nevoie de soluții liberale, are nevoie de dezvoltare, are nevoie să respire, are nevoie să iasă din starea de paralizie în care se regăsește de ani și ani de zile, fie din cauze legate de corupție, fie din cauze legate de nepăsare sau cauze legate de pură incompetență. Bucureștiul, pe toate datele europene, este un oraș mai dezvoltat decât Madrid, Berlin, Copenhaga, Amsterdam și orice altă capitală din centrul și estul Europei și are cel mai mare ritm de creștere , a declarat noul președinte interimar al organizației PNL București, Sebastian Burduja.

Ministrul Energiei nu l-a menajat deloc nici pe actualul primar, Nicușor Dan, susținut de liberali la mandatul din 2020. Burduja a numit starea Capitalei drept un „sat fără câini” sau „cel puțin ca un oraș fără lideri”.

fenomene .

lideri ”, a adăugat Burduja.

Știrea inițială:

Discuțiile continuă în cadrul BPN PNL. Totuși, un lucru este cert. Sebastian Burduja va preia cârma organizației PNL București, au precizat sursele Gândul . Poziția a rămas vacantă după plecarea lui Ciprian Ciucu, actualul primar din Sectorul 6.

Numirea acestuia vine într-un context important, în care liberalii își pregătesc garnitura de candidați cu care se vor prezenta la alegerile locale din 2024. În acest sens, există cutuma ca șeful de organizație să fie și candidatul partidului pentru funcția de Primar General.

Invitat la interviurile Gândul, Burduja a declarat că nu are o relație prea bună cu Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

„Nu lucrăm împreună, sunt într-un monolog. Eu îl cunosc pe Nicușor Dan, îl respect și mi se pare că este un om care a vrut, dar nu a putut. Dacă am un lucru de reproșat, acesta este faptul că există o lentoare cumplită a proiectelor din București. Orașul este motorul principal al economiei românești și este complet gripat” , a spus Sebastian Burduja pentru Gândul. (

Șefia interimară a organizației PNL București este asigurată de președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

Cine este Sebastian Burduja?

Sebastian Burduja a înființat Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS), iar conform descrierei sale, a revenit definitiv în ianuarie 2016 în România. A studiat în SUA la prestigioasele universități Harvard (dublu masterat) și Stanford (licență).

În 2011, a fost recrutat de Dalberg Global Development Advisors, companie de elită specializată în proiecte de țară. Apoi a lucrat ca expert în dezvoltare la Banca Mondială (2012-2015), unde a coordonat echipe de specialiști internaționali. În acest moment, Burduja este ministrul Energiei în cabinetul condus de social-democratul Marcel Ciolacu.

CITIȚI ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

20 Nov, 17:01

Știri –

20 Nov, 16:55

Cultură –

20 Nov, 16:49

Ultima oră

Știri externe –

20 Nov, 16:12

20 Nov, 15:50

20 Nov, 15:42

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/video-liberalii-au-decis-in-bpn-sebastian-burduja-preia-sefia-interimara-a-organizatiei-pnl-bucuresti-20096645

Ultimă oră

Același autor