10.2 C
Iași
19 mai, 2024

Valentin Stan avertizează despre furnizarea de echipamente către Ucraina: „Nu e ingrijorat nimeni la NATO ca Putin ar putea ataca”

Publicat: 23/04/2024, 14:02

Prof. univ. dr. Valentin Stan, istoric și analist politic, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a comentat faptul că furnizarea de echipamente către Ucraina ar putea duce la scăderea nivelului de performanță necesar pentru a satisface cerințele defensive ale alianței.

Stan a analizat ultimele declarații ale lui Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO și a semnalat că furnizarea de echipamente Ucrainei ar putea să conducă la subminarea capacităților defensive ale alianței. Mai mult decât atât, analistul a adus în discuție convingerea, atât a Americii cât și a lui Stoltenberg, că Rusia nu va iniția niciodată un atac.

„Dacă dăm la ucrainieni din ceea ce avem noi ca instalații și echipamente, ajungem sub criteriile de performanță de care este nevoie în NATO ca să te aperi. Nicio problemă. Știți de ce? Pentru că și America și Stoltenberg, toată lumea știe că Putin nu ne atacă. Putin nu va ataca niciodată. Și atunci ce facem? Doar îi ajutăm pe ucraineni să moară frumos.

Dacă ajunge Soltenberg oficial să iasă public și să spună: dragi europeni din NATO, dați ce aveți Ucrainei, nu contează că rămâneți sub nivelul de capabilități pentru a rezista la o confruntare cu Rusia – Asta înseamnă o declarație în clar că nu este ingrijorat nimeni la NATO si Bruxelles ca vine Putin peste ei”, a spus analistul.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook

, și pe canalul de YouTube

. ”Tineți aproape!”

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri politice –

25 Apr, 00:10

25 Apr, 00:02

24 Apr, 23:46

Ultima oră

24 Apr, 23:43

24 Apr, 23:32

Video –

24 Apr, 23:19

Sursa: https://www.gandul.ro/emisiuni/marius-tuca-show/valentin-stan-avertizeaza-despre-furnizarea-de-echipamente-catre-ucraina-20192726

Ultimă oră

Același autor