19.8 C
Iași
27 aprilie, 2024

UPDATE – Botoşani: Copilul de doi ani căutat de peste 200 de persoane, găsit în viaţă/ El va fi transportat la spital/ Primar: Băiatul a fost găsit în preajma unui schit – VIDEO

astăzi, 15:50

Băieţelul de doi ani din judeţul Botoşani care era căutat de peste 200 de persoane după ce a fost dat dispărut în urmă cu o zi a fost găsit în viaţă, la circa trei kilometri de locul de unde plecase. El va fi dus la spital pentru investigaţii. Primarul comunei Tudora, Constantin Cocoreanu, a afirmat că băiatul a fost găsit în preajma unui schit, într-o zonă împădurită.

– Primarul comunei Tudora, Constantin Cocoreanu, a declarat, la Antena 3, că băiatul a fost găsit lângă un schit.

“A fost găsit de către un echipaj de poliţie în preajma schitului Sihăstria Voronei. Copilul era singur când l-a găsit Poliţia. Starea era destul de bună, a necesitat câteva îngrijiri din partea celor de la SMURD. Cred că s-a adăpostit pe sub copaci. E curios cum a rezistat până dimineaţă, ţinând cont de faptul că ieri după-amiază a plouat şi astăzi la fel, a început ploaia”, a afirmat primarul.

ŞTIREA INIŢIALĂ

– Reprezentanţii IPJ Botoşani au anunţat că băiatul va fi dus la spital pentru evaluarea stării de sănătate.

“Ca urmare a mobilizării exemplare şi a eforturilor forţelor de ordine şi a întregii comunităţi, minorul a fost găsit în viaţă, la aproximativ trei kilometri de locul din care a plecat. Este preluat de poliţişti şi va fi transportat la o unitate spitalicească pentru analizarea stării de sănătate”, au anunţat poliţiştii.

Băiatul, în vârstă de doi ani, a fost dat dispărut duminică, în jurul orei 15.00, în comuna Tudora. El se afla în vizită la o cunoştinţă, împreună cu familia, când a părăsit locuinţa respectivă, iar în urma căutărilor cei apropiaţi nu au reuşit să-l găsească.

Radu Ayan are următoarele semnalmente: păr şaten închis, ochi căprui, ten măsliniu.

Vestimentaţie cunoscută: bluză de trening roşie cu dungi albe pe mâneci, pantaloni negri cu dungi laterale albe, adidaşi cu lumini la talpă.

Duminică, la căutări au participat peste 100 de forţe de ordine, voluntari si câinele de urmă din cadrul Poliţiei de Frontieră. De asemenea, au fost utilizate trei drone cu termoviziune, o şenilată şi patru ATV-uri, întrucât în apropierea locului în care a fost văzut ultima dată este o zonă împădurită şi teren cu denivelări.

Căutările au continuat şi pe parcusul nopţii de duminică spre luni.

Luni, în zona în care se făceau căutările erau peste 200 de forţe de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi voluntari. Astfel, structurilor MAI din Botoşani li s-au alăturat forţe de ordine din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Neamţ, Suceva, Iasi şi Bacău.

”Alături de poliţişti sunt folosiţi şase câini de căutare-salvare în mediul natural, un elicopter SMURD, un elicopter din cadrul IGAV şi un avion de mici dimensiuni, aparţinând voluntarilor”, arăta IPJ Botoşani.

Sursa: https://www.news.ro/eveniment/update-botosani-copilul-de-doi-ani-cautat-de-peste-200-de-persoane-gasit-in-viata-el-va-fi-transportat-la-spital-primar-baiatul-a-fost-gasit-in-preajma-unui-schit-video-1922405018002024031521527867

Ultimă oră

Același autor