16.3 C
Iași
16 septembrie, 2024

Sute de lilieci au invadat Secția de Cardiologie a Spitalului Județean Iași. Ministrul Sănătății: „Înseamnă că locuiau acolo”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași a intervenit miercuri la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon”, după ce aproximativ 200 de lilieci au fost observați pe casa scării secției dedicate bolnavilor de inimă.

susține că mamiferele au intrat în incinta spitalului printr-o fereastră lăsată deschisă.

„O să mă interesez. Adică unul mai poate să intre din greșeală, dar 200? Înseamnă că locuiau acolo”, a reacționat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Echipele de intervenție s-au deplasat rapid la fața locului, în prezența unui biolog, fiind vorba de o specie protejată de lege.

„Colegii din Dispeceratul Integrat ISU SMURD SAJ Iaşi au sunat o persoană abilitată în domeniu, biolog, domnul Pocora Viorel. Dumnealui s-a prezentat la locul solicitării, imediat, iar echipajul de intervenţie a trecut la prinderea liliecilor, aproximativ 200 de mamifere”, a declarat ISU Iași.

Liliecii capturați în cadrul operațiunii vor fi predați biologului pentru a fi eliberați în mediul lor natural.

În timpul evacuării liliecilor, zeci de persoane ar fi așteptat afară și pe holuri, susține un pacient care a fost contrazis de managerul spitalului, a mai informat presa locală.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/sute-de-lilieci-au-invadat-sectia-de-cardiologie-a-spitalului-judetean-iasi-ministrul-sanatatii-inseamna-ca-locuiau-acolo-2917737

Ultimă oră

Același autor