10.3 C
Iași
18 octombrie, 2024

Stațiunea din România în care turiștii vin să faciliteze de izvoarele cu ape minerale. „Perla Bucovinei” se află la 520 km de București

Stațiunea din Munții Carpați unde se găsesc izvoare cu ape minerale / Sursă foto: Envato

Publicat: 17/10/2024, 12:45

Stațiunea din România care poartă și numele de „Perla Bucovinei” atrage tot mai mulți turiști. Se află într-o locație cu peisaje de vis, la gradința dintre Ardeal și Moldova. Locația este cunoscută și pentru izvoarele cu ape minerale, se află la 520 de kilometri de București și are un climat temperat. Iată detaliile mai jos!

Mulți turiști străini se arată uimiți de frumusețile pe care România le ascunde. Există

, pentru a fi martori la spectacolul pe care natura îl oferă. De altfel, regiunea ascunde obiective turistice încărcate cu istorie, dar și izvoare cu ape minerale.

De data aceasta, în atenție se află Vatra Dornei, un oraș montan cu peisaje de poveste, unde turiștii vin să se bucure atât de liniște și aer curat, cât și de activitățile pe care le pot întreprinde în timpul iernii. De pildă, există patru pârtii de schi în Vatra Dornei, dar și trasee montane care pot fi abordate de cei care doresc să descopere altfel natural. Traseele tranzitează spre Parcul Natural Călimani și Lacul Colibița. Turiștii pot vizita Mănăstirile din Bucovina și se pot bucura de spectacolul vizual regăsit pe Transrarău.

Vatra Dornei, stațiunea denumită și „Perla Bucovinei”, ascunde peisaje de basm

Vatra Dornei, denumită și „Perla Bucovinei”, reprezintă destinația turiștilor care vor să afle beneficiile apelor termale. Zona este învăluită de un bioclimat tonic ce oferă beneficii sănătății. Aici, turiștii vor descoperi izvoare termale, calcice, magnezice, bicarbonate și sulfuroase, care sunt recunoscute pentru beneficiile pe care le oferă sănătății. De altfel, în Vatra Dornei se regăsește nămolul de turbă (Poiana Stampei), care poate fi utilizat în bazele de tratament pentru diminuarea anumitor afecțiuni sau boli.

Nămolul de turbă poate fi folosit pentru afecțiiunile aparatului locomotor, dar și pentru circulație, boli articulare sau boli dermatologice. Turiștii vin aici să beneficieze de efectele terapeutice ale nămolului prin intermediul împachetărilor reci sau calde, arată clicksanatate.ro.

De altfel, pe lângă „oaza” de sănătate, regiunea oferă și obiective turistice de neratat. Printre acestea se numără Muzeul de Științele Naturii și Cinegetică din Vatra Dornei, Muzeul de Etnografie, Castelul Dracula, Cetatea Sucevei.

Vezi și

Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)

Loading …

Urmărește Gândul.ro pe

Antena 3

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

17 Oct, 14:50

17 Oct, 14:44

Știri politice –

17 Oct, 14:43

Ultima oră

17 Oct, 14:34

17 Oct, 14:33

17 Oct, 14:08

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/statiunea-din-romania-in-care-turistii-vin-sa-faciliteze-de-izvoarele-cu-ape-minerale-perla-bucovinei-se-afla-la-520-km-de-bucuresti-20331050

Ultimă oră

Același autor