7.4 C
Iași
27 aprilie, 2024

Șoc și groază într-o localitate din Iași! Fiica unui fost preot a mers cu Ajunul Bobotezei prin sat. ”Nu vă dați jos de pe ciolan. Rușine”

Oamenii din localitatea ieșeană Andrieșeni tună și fulgeră, după ce una dintre fiicele fostului preot a umblat prin sat cu Ajunul Bobotezei.

05 ian. 2024, 10:40

Șoc și groază într-o localitate din Iași! În luna decembrie, preotul Mihai Cepeliuc, paroh al bisericii din localitatea Andrieșeni, a murit la vârsta de 64 de ani, iar temporar locul său este ținut de preotul Cornel-Mădălin Radu, paroh într-o localitate vecină.

Citește și

Șoc și groază într-o localitate din Iași!

Zilele trecute, preotul suplinitor a mers cu Ajunul Bobotezei prin Andrieșeni, însă, nu singur, ci însoțit de una dintre fiicele preotului Mihai Cepeliuc.

Femeia a profita de situația financiară dificilă în care se află familia sa, dar și de sărbătoarea de astăzi pentru a strânge bani de la localnici.

Enoriașii s-au declarat extrem de revoltați de gestul pe care Cecilia Cepeliuc l-a făcut, mai ales că povestea s-a repetat și de Crăciun. Aceștia au subliniat că după moartea preotului, familia lui ar trebui să se retragă și să nu mai profite de bunătatea oamenilor din sat.

„Referitor la tot ceea ce se întâmplă în Parohia Andrieșeni. Vreau să spun că nu am văzut în decursul vieții mele să umble fata popii cu preotul prin sat pentru bani. Mă macină o întrebare la care mulți ar vrea să afle răspunsul, pentru că ei nu au curajul să spună în față. Tu, ca fată de preot cu frică de Dumnezeu cum poți să te duci la un om sărman să-i iei și ultimul fruct din farfurie și mai întinzi mâna cu nerușinare și pentru ultimul bănuț care îl mai are în buzunar?» Gata fetelor, ar fi cazul să vă opriți!

Ați profitat de bunul simț și de bunătatea oamenilor prea mult. Acum plângeți, dar nu plângeți mortul, plângeți banii la care nu o să mai aveți acces. Dumnezeu să-l odihnească în pace pe părinte. A fost un preot cu har mai rar întâlnit, dar de când ați crescut, voi ați umblat numai după bani. Nu l-ați lăsat nici la doctori să se ducă, pentru că îl plimbați cu mașina din poartă în poartă fără să vă gândiți la suferința lui.

Părintele a primit un post de birou, dar voi nu l-ați lăsat pentru că cădeați jos de pe ciolan. Drept exemplu, și în ziua de azi nu vă dați jos de pe ciolan, umblați după un alt preot după bani. RUȘINE! RUȘINE! RUȘINE!”, se arată într-o postare pe Facebook făcută de o enoriașă din Andrieșeni.

După ce reporterii

au surprins-o pe femeie în timp ce mergea alături de preotul Cornel-Mădălin Radu cu Ajunul Bobotezei, suplinitorul i-a luat apărarea și a spus că acțiunea se face cu permisiunea de la Mitropolie.

„Totul se face cu permisiune de la Mitropolie. Eu sunt doar suplinitor și nu am drepturi juridice. Familia preotului titular aici se ocupă să strângă contribuția anuală. Contribuția va rămâne în parohie și va fi preluată de următorul preot”, a declarat pr. Cornel-Mădălin Radu, care a precizat că are nevoie de ajutorul femeii deoarece el nu-i cunoaște pe enoriași.

Cu toate acestea, localnicii nu sunt de aceiași părere și țin să îl contrazică pe preotul suplinitor.

„Eu n-am mai văzut să meargă o femeie cu preotul prin sat. Ea zice că strânge contribuția anuală, are o agendă și notează banii pe care îi primește, înainte tatăl ei făcea asta”, a declarat un locuitor din Andrieșeni.

Sursa: https://www.romaniatv.net/oc-si-groaza-intr-o-localitate-din-iasi-fiica-unui-fost-preot-a-mers-cu-ajunul-bobotezei-prin-sat-nu-va-dati-jos-de-pe-ciolan-rusine_8022841.html

Ultimă oră

Același autor