6.4 C
Iași
3 martie, 2024

Răsturnare de situație în cazul pacienților morți după ce au mâncat pește de la mănăstire. Testele bacteriologice sunt gata

Se complică situația în ceea ce privește cazul pacienților morți după ce au mâncat pește din pomana primită de la o mănăstire din zonă.

Testele bacteriologice preliminare în cazul pacienților morți la spitalul din Murgeni după ce au mâncat pește pangasius au ieșit negative.

Cele toxicologice ieșiseră negative încă de săptămâna trecută.

Asta înseamnă ca ipoteza toxiinfecției este tot mai slabă, dar totuși nu improbabilă.

În acest moment se mai așteaptă culturile, ale căror rezultate vin după 5 zile, adică astăzi.

În acest weekend, medicii au prelevat noi probe de la pacienții internați. Și asta deoarece se suspectează inclusiv un virus.

Așadar, medicii legiști sunt nevoiți să aștepte rezultatele de laborator înainte de a stabili o cauză exactă a morții.

Pacienții internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași vor fi externați astăzi, urmând ca cei spitalizați la Bârlad să fie externați mâine, iar miercuri, cei de la Vaslui.

Medicii au exclus inclusiv varianta unei intoxicații cu pesticide în cazul pacienților morți.

Toți cei trei care au mâncat pește pangasius sufereau de unele boli şi făceau tratament la spital, astfel că va trebui ca specialiștii să coreleze rezultatele de la culturi cu substanțele din medicamente.

Peste 150 de persoane au ajuns la spital după ce au mâncat pește

Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași, a anunțat, joi dimineață, că la

au fost multiple cazuri de enterocolită acută cu șoc hipovolemic.

Pacienţii Spitalului de Psihiatrie Murgeni, judeţul Vaslui, au mâncat alimente pe bază de pește, oferite de o mănăstire, conform Ministerului Sănătății. DSP Vaslui a ridicat probe din spital și le-a trimis la IML Iași.

Potrivit „Vremea Nouă”, pe lângă mâncarea oferită de pomană de călugării de la Florești, pacienții spitalului din Murgeni ar fi mâncat și conserve din pește.

În spitalul de la Murgeni se desfășoară acum ancheta epidemiologică. Sunt luate în calcul cel puțin două ipoteze: una dintre ele ar fi că pacienții ar fi fost îmbolnăviți din cauza unui pește oceanic, Pangasius, care le-a fost livrat în pachete, la o pomenire. Altă variantă ar fi ca o bacterie a contaminat puțul de apă al spitalului.

Primele măsuri luate de ANSVSA: 40.000 de lei amendă pentru Mănăstirea Florești, 100 kg de pește confiscate, 1000 conserve de pește confiscate de la Spital. Luate 600 de probe și trimise la analiză la București.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/pacienti-morti-consum-peste-spital-psihiatrie-murgeni-693230.html

Ultimă oră

Același autor