Pasiunea Alexandrei Hăbuc pentru deserturi a dat viață cofetăriei L’Atelier de L’Eclair, un brand născut din dragoste pentru rafinament și gustul autentic al cofetăriei franțuzești. Cu viziune, perseverență și o atenție desăvârșită la detalii, fondatoarea a transformat o idee dulce într-o afacere de succes.
Alexandra Hăbuc a dat viață unui un univers în care arta cofetăriei se împletește cu emoția și creativitatea. Fiecare prăjitură poartă amprenta unei povești autentice despre dedicare, gusturi fine și dorința de a aduce bucurie prin deserturi elegante, inspirate din patiseria franceză. Alexandra Hăbuc, fondatoarea brandului, a reușit să transforme dragostea pentru dulciuri într-un proiect ambițios care reinterpretează clasicul ecler în forme moderne și sofisticate.
Pasiunea Alexandrei Hăbuc pentru deserturi a dat viață cofetăriei L’Atelier de L’Eclair
Experiența de antreprenora învățat-o că relațiile umane și sinceritatea valorează mai mult decât orice câștig financiar. Alexandra vorbește deschis despre cum încearcă să-și motiveze echipa și să creeze un mediu de lucru bazat pe încredere:
„Am ajuns la concluzia, după puțin timp de când sunt antreprenor că uneori nu este totul despre partea financiară. Am avut angajați care vin, îți fac job-ul, la ora 16 au plecat acasă, poate să ia casa foc, dar majoritatea dintre ei sunt interesați să crească, vor să facă joburi diverse și complexe de fișa postului. Eu am încercat întotdeauna să fiu sinceră, cu toate că foarte mulți îmi spun că sunt nebună, că nu va funcționa, că nu merge așa, să fiu sinceră, să le spun unde au greșit, dar să le spun că sunt buni, să le reamintesc că sunt buni, să le reamintesc că au făcut o treabă excelentă în ziua respectivă, să le mulțumesc, pentru că eu am crescut profesional într-o companie în care mi s-a spus când am greșit, dar și foarte mult când am făcut bine. Am fost apreciată”.
Alexandra privește cu optimism către tinerii care intră pe piața muncii. Ea apreciază curiozitatea și spiritul lor critic, considerând că acestea sunt atuuri care duc la progres:
„Chestiile mărunte, pe lângă cele financiare, să știi că fac o diferență majoră. Generațiile care vin din urmă sunt formidabile, tinerii care vin din urmă sunt fascinanți. Vin cu întrebări foarte multe, nu doar execută, cum se întâmpla pe vremea mea, recunosc. Nu aveai acces la atâta informație și ce ți se spunea cam luai de bun. În schimb, ei acum vin cu întrebări, vin interesați. Le-am spus că sunt deschisă la orice propuneri aveți, vedeți că ceva nu merge bine, spuneți-mi că nu le știu pe toate, haideți cu sugestii”.
Despre echilibru, flexibilitate și respect față de viața personală
Pentru fondatoarea L’Atelier de L’Eclair, armonia dintre viața profesională și cea personală este esențială. Ea a ales să construiască o cultură organizațională bazată pe înțelegere și încredere reciprocă:
„Programul de muncă este unul stabilit, dar le-am spus așa, atât aici, cât și pe partea de laborator, cât și la cafenea. Noi având momentan 14 angajați și am spus atâta timp cât postul este acoperit, cât voi sunteți mulțumiți, eu vă permit să vă schimbați turele sau să vă faceți un program care funcționează cu viața voastră personală. Dacă personal ești bine, la muncă zâmbești, dacă personal nu ești bine, simți că nu ai timp, că nu acorzi timp prietenilor, prietenului, iubitului, copiilor, părinților pentru că înainte de a fi un angajat ești mamă, ești fiică, ești susținătorul financiar sau moral al cuiva. Adică omul respectiv este angajatul meu, dar el este mama cuiva, sora cuiva, soția cuiva care trebuie să fie acolo la un moment dat, iar asta pe mine m-a ajutat foarte mult”.
Pasiunea Alexandrei Hăbuc pentru deserturi a dat viață cofetăriei L’Atelier de L’Eclair, iar pentru a vedea mai multe informații, vizionează podcastul integralAICI.