18.2 C
Iași
28 aprilie, 2024

O rusoaică, ovaţionată în Capitală. Natalia Osipova şi artiştii Galei de balet „Once Upon a Winter’s Dream” au impresionat la TNB

Oamenii care au umplut luni seară Sala „Ion Caramitru” a Teatrului Naţional „I. L Caragiale” din Bucureşti au plecat acasă încântaţi de cele două ore de balet de cea mai înaltă calitate, după ce au aplaudat în picioare, minute în şir, artiştii de top veniţi de pe cele mai prestigioase scene din Europa pentru Gala internaţională de balet „Once Upon a Winter’s Dream”: Natalia Osipova (pentru prima dată pe o scenă din România), Recee Clarke şi Yasmine Naghdi (The Royal Ballet), Julian MacKay şi Madison Young (Bayerische Stattsballett), Marina Minoiu (Royal Danish Ballet), Dinu Tamazlâcaru (Staatsballett Berlin), Robert Enache şi Ada González (Opera Naţională din Bucureşti), Cristian Preda şi Viviana Olaru (Opera Naţională din Iaşi). Spectacolul a fost sold-out cu câteva săptămâni înainte.

Gala a debutat cu un moment emoţionant, pe muzică live, oferită de cvartetul format din Rafael Butaru (vioară), Mircea Lazăr (vioară), Constantin Borodin (violoncel) şi Iulia Goiana (violă), care i-a avut în prim-plan pe balerina Marina Minoiu şi pe actorul Andrei Runcanu. Bucuria care a urmat a fost punctată, după fiecare moment, de aplauze şi ovaţii: Viviana Olaru şi Cristian Preda de la Opera Naţională din Iaşi, în Pas de deux din baletul Spărgătorul de Nuci (Coregrafia Ileana Iliescu), Dinu Tamazlâcaru în Les Bourgeois (muzica Jacques Brel, coregrafia Ben Van Cauwemberg), apoi Pas de deux din baletul Femei (muzica Dmtri Şostakovich „Concert pentru Pian nr. 2”, coregrafia Gheorghe Iancu), cu Marina Minoiu şi Robert Enache.

Scena a intrat apoi în stăpânirea electrizantei Natalia Osipova, prim-balerina The Royal Ballet, care le-a oferit spectatorilor dansul contemporan „Ashes”, în coregrafia lui Jason Kittelberger (muzica Nigel Kennedy, Kroke „Bregovic: Ederlezi”), o adevărată demonstraţie de măiestrie, graţie şi forţă a interpretării. Prima parte a spectacolului a fost încheiată de Madison Young şi Julian MacKay, cu Pas de deux din baletul Cenuşăreasa (muzica Sergei Prokofiev, coregrafia Christopher Wheeldon).

Partea a doua a început tot la superlativ: energie pură cu Reece Clarke şi Yasmine Naghdi de la The Royal Ballet, în Pas de deux din baletul Romeo şi Julieta (muzica Sergei Prokofiev, coregrafia Sir Kenneth MacMillan), după care Cristian Preda şi Viviana Olaru au dansat duetul din baletul Peer Gynt (muzica Edvard Grieg), în coregrafia originală a lui Cristian Preda, pentru ca Marina Minoiu şi Robert Enache să ofere Echoes of Tomorrow (muzica Valentin Silvestrov „25.X.1893”, coregrafia Wubjke Kuindersma), ca o demonstraţie că totul e posibil şi totul poate fi frumos.

Ada González şi Dinu Tamazlâcaru au fost aplaudaţi îndelung pentru Pas de deux din baletul Giselle (muzica Adolphe Adam, coregrafia Jean Coralli şi Jules Perrot), graţioşii Madison Young şi Julian MacKay au interpretat desăvârşit romanticul Pas de deux din baletul Le Parc (muzica Wolfgang Amadeus Mozart, coregrafia Angelin Prejlocaj), iar Natalia Osipova a plutit deasupra scenei în Moartea Lebedei (muzica Camille Saint-Saëns, coregrafia Mikhail Folkine).

A urmat renaşterea (Primăvara, de Vivaldi, Arr. Kanazawa Yasunori, cu Rafael Butaru, Mircea Lazăr, Constantin Borodin şi Iulia Goiana), iar Yasmine Naghdi şi Reece Clarke au dansat spectaculos şi plin de graţie Pas de Deux Spring Waters (muzica Sergei Rahmaninov, coregrafia Asaf Messerer).

Finalul, plin de emoţie şi forţă artistică, i-a adus pe scenă, în paşi de dans, pe toţi artiştii, care s-au bucurat minute bune de aplauze entuziaste din partea publicului. Vedeta finalului de spectacol a fost o fetiţă urcată pe scenă pentru a oferi un buchet de flori. S-a oprit câteva secunde în mijlocul scenei, i-a privit pe artişti, s-a gândit mult cui să-i ofere buchetul, iar în final s-a dus şi l-a luat de mână pe Reece Clarke, salutând apoi publicul, împreună cu artiştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 07:55

astăzi, 07:49

astăzi, 07:46

ieri, 08:04

marţi, 07:41

luni, 07:30

astăzi, 07:34

Sursa: https://www.mediafax.ro/cultura-media/o-rusoaica-ovationata-in-capitala-natalia-osipova-si-artistii-galei-de-balet-once-upon-a-winter-s-dream-au-impresionat-la-tnb-22283822

Ultimă oră

Același autor