14.2 C
Iași
27 aprilie, 2024

O falsă doctoriță i-a păcălit pe oameni să doneze bani pentru mai multe cazuri umanitare, inclusiv pentru „a-i face traiul mai bun” unui mort – Foto în articol

22.03.2024 16:33

Un fals medic rezident din Iași i-a păcălit pe oameni să doneze bani pentru niște cazuri umanitare care nu existau.

O falsă doctoriță, vedetă pe Internet, a profitat de bunătatea oamenilor și i-a făcut să doneze bani pentru niște cazuri sociale care în realitate nu existau. Numele femeii este Ana Postolachi, o fostă studentă a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași care fusese exmatriculată în anul trei de facultate. În pofida aceste lucru, ea se prezenta drept medic rezident.

Ea este acum cercetată pentru înșelăciune, după ce și-a însușit banii pe care îi cerea pentru oamenii nevoiași. Într-unul dintre cazuri spre exemplu ea afirmat că strânge bani pentru un bărbat în vârstă, care, de fapt, era mort de opt luni de zile.

„Femeia care se dedea drept medic rezident apărea destul de des la televiziunile locale din Iași și din Republica Moldova, dar și pe platformele de socializare.

Cu aceste ocazii, ea le cerea oamenilor ajutorul pentru diverse cazuri umanitare iar sumele erau virate către o asociație care s-a dovedit că nu era înregistrată legal nici în România, nici în Republica Moldova. Banii pe care reușea să îi strângă astfel nu ajungeau niciodată la acele familii sau la acei oameni pentru care erau anunțate donațiile.

În ultimul an falsa doctoriță a colectat bani pentru cinci cazuri umanitare

Mai mult, o investigație derulată de jurnaliști din presa centrală a scos la lumină faptul că Ana Postolachi a reușit performanța de a strânge bani pentru a-i face traiul mai bun unui bărbat în vârstă care, de fapt, era mort de opt luni.

Suspecta este o persoană care nu a terminat Facultatea de Medicină, cel puțin, nu pe cea din Iași, de unde a fost exmatriculată. În evidențele Universității de Medicină și Farmacie”Grigore T. Popa” din Iași, Postolachi figurează că a urmat cursurile doar până în anul trei.

Potrivit investigațiilor citate, în ultimul an ea a colectat bani pentru cinci cazuri umanitare, însă în niciunul dintre aceste cazuri banii nu au ajuns la cei de numele cărora s-a folosit pentru a organiza aceste donații. În cele din urmă, faptele comise de această femeie au ajuns în vizorul organelor de anchetă penală, care o cercetează pe falsa doctoriță pentru înșelăciune”, a relatat Paul Ciurari, corespondent Antena 3 CNN.

22 Martie 2024, 17:15

Sursa: https://www.dcnews.ro/o-falsa-doctorita-i-a-pacalit-pe-oameni-sa-doneze-bani-pentru-mai-multe-cazuri-umanitare-inclusiv-pentru-a-i-face-traiul-mai-bun-unui-mort-foto-in-articol_953472.html

Ultimă oră

Același autor