16.3 C
Iași
16 septembrie, 2024

Negocieri tensionate între PNL și REPER: 10 locuri de deputat și 5 sau 6 de senator pe listele la parlamentare

05.09.2024 08:39

FOTO: Agerpres

Liderul organizației PNL Iași, Alexandru Muraru, a făcut publice câteva detalii despre negocierile dintre liberali și reprezentanții REPER, subliniind că solicitările acestora din urmă sunt considerate „nejustificate”: 10 locuri de deputat ș i 5 sau 6 de senator pe listele la parlamentare, precum și formarea de grupuri politice separate.

În cadrul emisiunii „România Politică” de la Prima News, Muraru a afirmat că REPER a cerut, în timpul negocierilor, 10 locuri de deputat și 5 sau 6 de senator pe listele comune pentru alegerile parlamentare. Pe lângă aceste cerințe, partidul REPER a solicitat și posibilitatea de a forma grupuri politice separate în Parlament după alegeri, ceea ce Muraru a catalogat drept „nejustificat”.

”Din punctul meu de vedere, pretenţiile sunt nejustificate”, a declarat Muraru. El a mai subliniat că discuțiile au inclus mai multe întâlniri cu reprezentanții REPER, în cadrul cărora s-au exprimat numeroase cerințe.

”Şi asta nu e tot, care oricum era o exagerare şi o pretenţie din punctul meu de vedere care nu poate fi îndeplinită sub nicio formă. Ei voiau să aibă OK-ul nostru ca, după consumarea alegerilor parlamentare şi începutul sesiunii a noului Parlament, aceşti domni şi doamne care au intrat în Parlament sub sigla PNL să îşi formeze un grup politic distinct la Cameră şi la Senat”, a subliniat Alexandru Muraru.

Pe lângă aceste cerințe, Muraru adaugă că REPER ar fi solicitat ca locurile oferite pe liste să fie plasate în cele mai puternice organizații din țară. În schimbul acestor concesii, REPER ar fi promis susținerea candidatului PNL la alegerile prezidențiale.

Alexandru Muraru anunțase, în urmă cu câteva ore, lista candidaților PNL Iași pentru Camera Deputaților și Senat.

„Sunt onorat să deschid lista candidaților #PNLIasi la Camera Deputaților și să fac parte din cea mai puternică echipă de parlamentari pe care organizația noastră o propune ieșenilor.

Venim în fața ieșenilor cu cea mai bună listă pe care PNL Iași o poate propune, compusă din colegi foarte bine pregătiți profesional și cu un background politic și moral ireproșabil. Vreau să-i felicit pe toți colegii care au intrat în această competiție și care și-au arătat dorința de a reprezenta interesele ieșenilor în Parlamentul României. Nu a fost o competiție ușoară, pentru că fiecare coleg candidat a avut un proiect politic solid și o activitate foarte bună în ultimii patru ani.

Totodată, această listă este bine echilibrată, cu bărbați și femei, de la membri care au dobândit deja experiență și au avut rezultate foarte bune în Parlamentul României, în Guvern, în administrația locală și în activitatea profesională, la tineri dornici să devină o voce în puterea legislativă și să reprezinte cu mândrie interesele județului nostru.

Țelul asumat de mine, în calitate de președinte, și filiala PNL Iași, rămâne neschimbat, fiind acela de a câștiga la Iași toate alegerile din acest an, de a maximiza numărul de mandate de parlamentari obținute și de a contribui consistent la câștigarea mandatului de președinte al României.Vă prezint, mai jos, lista candidaților PNL IASI la alegerile parlamentare:

Camera Deputaților:

1. Alexandru Muraru

2. Sorin Afloarei

3. Sorin Năcuță

4. Antoci Luciana

5. Dolachi-Pelin Constantin

6. Marius Minea

7. Maria Cabalau

8. Adrian Acostoaiei

9. Ioana Danila

10. Cosmin Stanciu

11. Florentin Traian Ciobotaru

12. Bogdan Iliescu

1. Lucian Rusu

2. Romeo Vatra

3. Petronela Nechita”, a scris Muraru pe Facebook.

05 sep 2024, 09:22

Sursa: https://www.dcnews.ro/negocieri-tensionate-intre-pnl-si-reper-10-locuri-de-deputat-si-5-sau-6-de-senator-pe-listele-la-parlamentare_970657.html

Ultimă oră

Același autor