21.4 C
Iași
28 aprilie, 2024

Miruna Lehaci este cea mai bună șahistă din România. Tânăra are 19 ani și este din Iași: „Știam că o să câștig”

Miruna Lehaci este cea mai bună șahistă din România. Tânăra are doar 19 ani, este din Iași și a reușit performanțe uluitoare în sportul minții. Adolescenta este foarte fericită că a bifat o nouă reușită, fiind iar campioană națională.

07 mart. 2024, 09:51

Miruna Lehaci este cea mai bună șahistă din România

Miruna Lehaci este cea mai bună

din România. Ieșeanca este sub instruirea prof. Vlad Ungureanu de la clubul CSM Iași 2020. Recent, a reușit să câștige al doilea titlu național consecutiv la senioare.

Miruna este studentă în anul I la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, însă momentan se află în Spania, la Valencia, cu programul Erasmus. Aceasta se ocupă și de studii, dar și de pasiunea ei pentru șah care a adus-o pe culmile înalte ale succesului.

La Campionatul Național de la Eforie Nord, Miruna Lehaci a obținut 7 puncte din 9 posibile prin 5 victorii și 4 remize. În acest fel, Miruna a reușit să-și păstreze prima poziție.

„ Sunt foarte fericită pentru acest nou titlu, dar nu pot să zic că a fost ceva neașteptat. Anul trecut am avut mult mai multe emoții când am jucat și am câștigat titlul pentru prima dată. Anul acesta am venit clar cu obiectivul de a câștiga aurul și mă bucur că am reușit.

Sincer, mi s-a părut mai greu anul trecut, pentru că la ediția din acest an se vede că am evoluat din punct de vedere șahistic, dar și psihologic. Noi jucăm cu aceleași jucătoare și cumva le-am analizat. Se vede că am jucat mult mai bine decât anul trecut ”, a dezvăluit Miruna Lehaci, pentru

Șahista nu a avut emoții mari și știa că o să câștige. Cu toate că a fost relaxată și concentrată pe câștig, nu a putut remarca faptul că a avut rivale junioare foarte bune, care pot oricând să câștige.

„ Și eu credeam că va fi o presiune pe mine, dar nu am avut. Nu am simțit această presiune. Cumva a venit totul de la sine, știam că o sâ câștig. Am făcut tot 7 puncte, ca și anul trecut, dar atunci cu mai multe peripeții. Acum au fost runde pe care puteam să le câștig, șahistic am avut poziții să câștig, dar am remizat în cele din urmă.

Dar nu a fost deloc ușor, au fost foarte multe participante față de anul trecut și multe junioare bune, care oricând pot să câștige, sunt capabile oricând să câștige. Trebuie să știi cum să le abordezi, să le bați pe baza experienței acumulate ”, a mai spus Miruna Lehaci.

Sursa: https://www.romaniatv.net/miruna-lehaci-este-cea-mai-buna-sahista-din-romania-tanara-are-19-ani-si-este-din-iasi-stiam-ca-o-sa-castig_8177865.html

Ultimă oră

Același autor