14.2 C
Iași
8 septembrie, 2024

Ministerul Culturii, despre Ileana Stana Ionescu: A fascinat generaţii întregi

De-a lungul celor şase decenii închinate scenei, Ileana Stana Ionescu a fascinat generaţii întregi cu rolurile sale din filme sau teatru, arată Ministerul Culturii.

Ministerul Culturii, după anunţul morţii Ilenei Stana Ionescu: A fascinat generaţii întregi

„Am aflat, cu profundǎ întristare, de trecerea la cele veşnice, la vârsta de 87 de ani, a doamnei Ileana Stana Ionescu”, au postat cei de la Ministerul Culturii.

Ileana Stana Ionescu s-a născut la data de 14 septembrie 1936, în oraşul Brad, judeţul Hunedoara.

A debutat ca actriţă în anul 1955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reşiţa, cu rolul Agnes în Şcoala femeilor de Molière. În anul 1959 s-a transferat la Teatrul din Piatra Neamţ.

Din anul 1965 a lucrat la Teatrul Naţional din Bucureşti, precum şi la televiziune. Din anul 2002 este societar de onoare al Teatrului Naţional din Bucureşti.

„De-a lungul celor şase decenii închinate scenei, Ileana Stana Ionescu a fascinat generaţii întregi cu rolurile sale din filme sau teatru pe care, fiecare dintre noi, şi le va aminti cu plǎcere şi cu zâmbetul pe buze: Cuibul cu viespi, Cucoana Chiriţa,Secretul lui Bachus, Păcală, Dumbrava minunată,Chiriţa în Iaşi, Alo, aterizează străbunica!, Zidul, Păcală se întoarce, Fraulein – Gaiţele de Alexandru Kiriţescu , Nastasia Filipovna – Idiotul de Fiodor Mihailovici Dostoievski, Dacia – Titanic vals de Tudor Muşatescu. Dumnezeu sǎ o odihneascǎ!”, reiese din mesajul ministerului.

a murit duminică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/cultura-media/ministerul-culturii-despre-ileana-stana-ionescu-a-fascinat-generatii-intregi-22420342

Ultimă oră

Același autor