16.4 C
Iași
25 aprilie, 2024

La un pas de tragedie în județul Iași! O locomotivă a luat foc: 200 de pasageri au reușit să se evacueze în siguranță

Publicat: 29/05/2023, 09:56

Aproape 200 de persoane au fost la un pas de tragedie după ce o locomotivă a luat foc în județul Iași! Incidentul s-a produs în localitatea Scânteaia, când o locomotivă a trenului care circula pe rura Tecuci – Iasi (R63111) a luat foc!

Aproximativ 200 de persoane s-au autoevacuat din tren.

Potrivit ISU Iași, aproximativ 200 de pasageri s-au evacuat. ”Locomotiva Diesel a fost decuplată de la garnitură. Echipajele au ajuns la locul intervenției. Nu sunt victime. Nu există pericol de extindere al incendiului, sunt degajări de fum la locomotivă. Se acționează pentru stingerea incendiului” , arată ISU.

Trenul este staționat in Gara Scânteia. Incendiul produs la compartimentul motor al locomotivei a fost lichidat, anunţă ISU.

O altă locomotivă a luat foc în urmă cu câteva zile

În urmă cu o săptămână, pompierii din Dâmboviţa au intervenit pentru a stinge un incendiu care a izbucnit la locomotiva unui tren de marfă în comuna Tărtăşeşti, conform informațiilor furnizate de ISU Dâmboviţa.

Potrivit sursei citate, la momentul în care echipele de intervenție au ajuns la fața locului, incendiul se manifesta în camera motoarelor.

„Pompierii au reușit să localizeze rapid focul și acționează pentru a-l stinge complet. Din fericire, până în acest moment nu au fost raportate victime”, a precizat ISU Dâmboviţa.

Pentru a lichida incendiul, pompierii au utilizat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, iar la fața locului a sosit și o ambulanță, potrivit News.ro.

De asemenea, la începutul lunii mai, o altă locomotivă a fost cuprinsă de flăcări în Gara Huedin. Și atunci ca și acum indendiul a pornit din camera motoarelor.

Aproximativ 100 de călători și-au părăsit în siguranță vagoanele, fără să necesite îngrijiri medicale până la sosirea ajutoarelor.

Citețște și:

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

29 May, 10:28

29 May, 10:25

Știri externe –

29 May, 10:24

Ultima oră

Educație –

29 May, 10:04

29 May, 09:58

Știri –

29 May, 09:40

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/la-un-pas-de-tragedie-in-judetul-iasi-o-locomotiva-a-luat-foc-200-de-pasageri-au-reusit-sa-se-evacueze-in-siguranta-19987065

Ultimă oră

Același autor