14.2 C
Iași
8 septembrie, 2024

Încep înscrierile la ASE. Câte locuri au fost scoase la concurs și ce facultăți organizează programe de licență. Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, explicații / video

11.07.2024 15:02

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Prof. Univ. Dr. Nicolae Istudor, rector al Academiei de Studii Economice din București, a fost invitat la Interviurile DC News, unde a vorbit despre înscrierile la programele universitare de licență pentru concursul de Admitere la ASE.

Potrivit prof. Univ. Dr. Nicolae Istudor, vineri, 12 iulie, încep înscrierile la programele universitare de licență pentru concursul de Admitere 2024.

„Mâine este prima zi de înscrieri. Perioada este 12-19 iulie și sperăm să avem o admitere bună. Sunt și semnale că ar fi o admitere bună pentru faptul că, așa cum știm, numărul absolvenților de liceu este mai mare decât anul trecut, undeva la peste 98.000 de absolvenți.”, a spus prof. Univ. Dr. Nicolae Istudor.

Câte locuri sunt în cele 12 facultăți ale ASE-ului

Profesorul universitar dr. Nicolae Istudor a anunțat că ASE a scos la concurs 7700 de locuri pentru programele de licență și 4130 de locuri disponibile pentru programele de masterat.

„Am scos la concurs 7700 de locuri, din care 900 pentru învățământul la distanță. Din cele 7700 de locuri, 3130 sunt cu finanțare de la buget, restul – învățământ cu taxă.

Săptămâna viitoare o să începem admiterea și la programul de masterat, între 18-20 iulie. Acolo avem 4130 de locuri, din care 1900 la buget.

La școlile doctorale avem scoase la concurs 230 de locuri. Suntem chiar în perioada de înscrieri și stăm destul de bine, undeva la 180 de înscriși și avem 115 locuri la buget.”, a spus prof. Univ. Dr. Nicolae Istudor.

Care sunt cele 12 facultăți

Prof. Univ. Dr. Nicolae Istudor a explicat care sunt cele 12 facultăți care organizează programe de licență și, pe lângă acestea, are o facultate de Business School cu programe de MBA. Potrivit acestuia, ASE este singura universitate din România care are programele de MBA româno-canadian și româno-francez, ambele acreditate internațional.

„Avem Administrarea Afacerilor cu predare în cele trei limbi străine: engleză, franceză, germană – FABIZ , o facultate care crește frumos în ultimii ani.

Management și Administrație Publică

Business și Turism

Contabilitate și Informatică de Gestiune

Cibernetică, statistică și informatică economică

Drept – care e cea mai tânără facultate și trebuie să spunem că avem o veste bună. Avem o primă generație de absolvenți. 58 de studenți s-au înscris la susținerea examenului de licență la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași pentru că noi nu am avut autorizare pe acest program. Din cei 58, am avut 56 care sunt absolvenți cu drepturi depline și cea mai mare notă, de 9.90, la examenul scris, a fost obținută de către un absolvent de-al nostru. S-a lucrat mult și frumos la această facultate. Încercăm să obținem toate avizele pentru a susține licența la noi în universitate și sper să și reușim.

Economie Teoretică și Aplicată

Economie Agroalimentară și a Mediului

Relații Economice Internaționale

Acestea sunt facultățile care organizează programe de licență și mai avem acea facultate de Business School unde avem programe de MBA. Și acolo avem o veste bună. Suntem singura universitate care are ambele programe de MBA, și cel româno-canadian, și cel româno-francez, acreditate internațional. Se desfășoară în limba engleză și franceză.”, a spus prof. Univ. Dr. Nicolae la Istudor la Interviurile DC News.

De ce ASE?

ASE este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, bine poziționată la nivel internaţional, fapt atestat de recentele topuri de prestigiu. În prezent, ASE are semnate peste 350 de acorduri bilaterale cu parteneri din 45 de țări, prin care se promovează creșterea calității procesului didactic și a experienței educaționale internaționale, oferite studenților, absolvenților și cadrelor didactice din universitate. Studenții beneficiază de numeroase oportunități educaționale, în funcție de domeniul lor de interes. Angajatorii apreciază studiile universitare oferite de universitatea noastră, iar diploma de absolvent al Academiei de Studii Economice constituie garanția unui viitor sigur, a unei cariere de succes și a unei bune inserții pe piața muncii.Astfel, 86% dintre absolvenții noștri își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății, având oportunitatea de a-și clădi o viață profesională interesantă și bine plătită.

„Academia de Studii Economice din București înseamnă o comunitate universitară puternică, cu peste 25 000 de membri, un brand cu notorietate, cu aspirații ambițioase, conștient de răspunderea ce îi revine în formarea oamenilor integri, dedicați profesional și frumoși sufletește, care să poarte cu ei în timp, prin viață, valorile pe care Alma Mater își propune să le transmită prin ei de aici, din inima Bucureștiului, din Piața Romană, de la kilometrul zero al învățământului economic superior din România, către viitorul societății noastre și al tinerilor de mâine!” a declarat prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE.

11 iul 2024, 15:18

Sursa: https://www.dcnews.ro/incep-inscrierile-la-ase-cate-locuri-au-fost-scoase-la-concurs-si-ce-facultati-organizeaza-programe-de-licenta-prof-univ-dr-nicolae-istudor-explicatii-video_965413.html

Ultimă oră

Același autor