14.2 C
Iași
27 aprilie, 2024

Gardienii au crezut că glumește! Ce a cerut pentru „ultima masă” acest deținut condamnat la MOARTE

Gardienii au crezut că glumește! Ce a cerut pentru „ultima masă” acest deținut condamnat la moarte

Publicat: 22/03/2024, 15:49

Willie James Pye, în vârstă de 59 de ani, a fost condamnat la moarte, după ce și-a ucis iubita, în noiembrie 1993. Este incredibil ce a cerut acesta pentru „ultima masă”. Inițial, gardienii au crezut că glumește!

Willie James Pye, în vârstă de 59 de ani, a fost executat prin administrarea unei injecții letale, în ciuda cererilor de ultim moment din partea avocaților săi.

Cu doar câteva ore înainte de a-și da ultima suflare, el a primit o ultimă masă enormă, care conținea

două sandvișuri cu pui, doi cheeseburgeri, cartofi prăjiți, două pungi de chipsuri și două sucuri de lămâie.

Chiar înainte ca execuția să aibă loc, i s-a oferit șansa de a spune câteva cuvinte, dar a refuzat să facă asta, conform

Avocații au încercat să-l salveze spunând că are o dizabilitate intelectuală

Cu doar câteva ore înainte de a fi executat, avocații lui au susținut că bărbatul are „un handicap intelectual” și că ar trebui să fie salvat de pedeapsă.

Avocații lui Pye au susținut că Pye are un IQ de 68, ceea ce indică o dizabilitate intelectuală.

La momentul uciderii Aliciei Lynn Yarbrough, Pye avea o relație cu ea, dar femeia locuia cu un alt bărbat. Procurorii spun că Pye, Chester Adams și un adolescent de 15 ani plănuiseră să jefuiască acest bărbat și cumpăraseră o armă înainte de a merge la o petrecere într-un oraș din apropiere.

Cei trei au părăsit petrecerea și au intrat în casă, au furat un inel și un colier de la Yarbrough și au forțat-o să vină cu ei. Au condus la un motel, unde au agresat-o pe Yarbrough și apoi au părăsit motelul, alături de ea, dar fără puștiul de 15 ani.

Au luat-o pe un drum neasfaltat și Pye i-a ordonat lui Yarbrough să iasă din mașină, a făcut-o să se întindă cu fața în jos și a împușcat-o de trei ori, conform documentelor instanței. Cadavrul lui Yarbrough a fost găsit pe 17 noiembrie 1993, la doar câteva ore după ce a fost ucisă.

Pye, Adams și adolescentul au fost arestați rapid, dar Pye și Adams au negat că au știut ceva despre moartea lui Yarbrough. Cu toate acestea, adolescentul a mărturisit totul.

Adolescentul a ajuns la un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii și a fost principalul martor la procesul lui Pye. În iunie 1996, un juriu l-a găsit pe Pye vinovat de crimă, răpire, jaf armat, viol și efracție și l-a condamnat la moarte.

Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social.

A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală.

S-a

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri politice –

22 Mar, 16:36

Știri –

22 Mar, 16:35

Sport –

22 Mar, 16:14

Ultima oră

Video –

22 Mar, 15:55

22 Mar, 15:51

22 Mar, 15:26

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/gardienii-au-crezut-ca-glumeste-ce-a-cerut-pentru-ultima-masa-acest-detinut-condamnat-la-moarte-20171844

Ultimă oră

Același autor