22.1 C
Iași
vineri, 27 mai, 2022

FRISSÍTVE/Leöntötték tintával George Simiont az AUR iaşi-i rendezvényén

2022-01-24 15:02:29

Iaşi, január 24. /Agerpres/ – Leöntötték tintával hétfőn a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnökét, George Simiont a párt iaşi-i rendezvényén.

Az AUR a román fejedelemségek egyesülésének évfordulóján tartott ünnepi felvonulást a moldvai város központjában. George Simiont a rendezvény egyik résztvevője kék tintával öntötte le, miközben a politikus több társával együtt hórázott Iaşi főterén.

A parlamenti képviselő a sajtónak elmondta, hogy az incidens nem zavarta meg az ünnepi hangulatot. ‘Öntsenek le tintával, semmi gond, de ne feledjék, hogy ki vezette 32 évig az országot’ – jelentette ki Simion. Hozzátette: arra kéri a rendőrséget, hogy ne bírságolja meg a tettest, mert nem kíván panaszt tenni ellene. ‘Ma nemzeti ünnep van. Ha ő ezt így látta jónak… Mi szeretjük őt és pártállástól függetlenül szeretjük az összes románt’ – fejtegette a politikus.

A Iaşi megyei rendőrség hétfő délután közölte, hogy előállította azt a férfit, aki „egy kék színű folyadékkal” leöntötte a politikust. Közrend- és közcsendháborítás gyanújával vizsgálatot indítottak ellene.

A gyanúsított egy 31 éves, Bákó megyei férfi, akit kihallgattak a iaşi-i rendőrségen.

Az AUR felvonulását nem engedélyezték a hatóságok. Az eseményen a párt mintegy 800 szimpatizánsa vett részt, dacolva a megyei vészhelyzeti bizottságnak azzal a döntésével, hogy a magas fertőzöttségi ráta miatt a városban tilos 100 főnél nagyobb részvételű nyilvános rendezvényeket tartani.

AGERPRES/ (RO – szerző: Daniela MALACHE, szerkesztő: Florin MARIN, HU – szerkesztő: CSEKE Péter)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.

Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.

Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.

Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a

oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: https://www.agerpres.ro/magyar/2022/01/24/friss-tve-le-nt-tt-k-tint-val-george-simiont-az-aur-iasi-i-rendezv-ny-n–852581

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,712FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Vaslui Plus