-0.1 C
Iași
vineri, 27 ianuarie, 2023

Fostul preparator fizic al Simonei Halep vine cu o nouă ipoteză în cazul de dopaj. „Într-o doză exagerat de mare, acestea pot da testul pozitiv”

Sursa foto: Xinhua

Publicat la 15 noiembrie 2022, 14:14

Este bomba momentului în scandalul de dopaj legat de Simona Halep. Un specialist a oferit un scenariu incredibil despre felul în care a ajuns substanța interzisă în corpul sportivei.

al Simonei Halep, Dragoș Luscan, a încercat să vină cu o nouă ipoteză în cazul de

al jucătoarei, încercând să identifice o explicație pentru ceea ce s-a întâmplat.

, angajat acum de înotătorul

, ia în calcul ca suplimentele folosite de

să fie produse într-o fabrică de medicamente, iar astfel, apariția accidentală a Roxadustatului în testul pozitiv al româncei să fie explicată într-o oarecare măsură.

Fostul preparator fizic al Simonei lansează o nouă ipoteză în cazul de dopaj

Mai exact, e posibil ca

să fi luat un supliment care era permis, însă în interiorul lui să se afle o anumită substanță interzisă. Acest lucru nu contravine politicii de doping, iar problema intervine doar dacă foloseşti în exces un medicament. În această situație există posibilitatea ca substanţele de pe lista neagră – nedetectabile în mod normal – să iasă la analiză.

„Există posibilitate ca, uneori, să folosești anumite substanțe care nu sunt pe listă dar,

dacă le folosești într-o doză mai mare, ar putea apărea la controlul anti-doping ”, a spus Dragoș Luscan.

Fostul preparator fizic al Simonei Halep se ocupă în prezent de pregătirea fizică a lui

. El a susținut că în cazul tânărului înotător toată lumea acordă o atenție deosebită substanțelor interzise în sport, inclusiv părinții lui.

Mama lui David Popovici a făcut un curs de ofițer control doping, iar tatăl înotătorului este specialist în „suplimente nutritive” și marketing.

„Lucrează sub atenta supraveghere a unui nutriționist care se ocupă de toate lucrurile acestea.

El trebuie să țină în frâu lucrurile astea împreună cu familia, împreună cu noi , astfel încât lucrurile să nu ne scape de sub control”, a subliniat Dragoș Luscan, potrivit

Cum își poate demonstra Halep nevinovăția

Halep va fi audiată la tribunalul independent Sport Resolutions . În urmă cu puțin timp, sportiva a primit o veste bună de la Sport Resolution, care a anunțat că cele două medicamente pe care fostul număr 1 WTA le lua, Euthyrox și un anticoncepționale, nu aveau cum să mascheze

Mai precis, Halep nu a încercat să ascundă urmele din substanța interzisă cu altceva, lucru care ar putea fi un plus în perspectiva probării lipsei de intenție, informează

Sursa: https://evz.ro/fostul-preparator-fizic-al-simonei-halep-vine-cu-o-noua-ipoteza-in-cazul-de-dopaj-intr-o-doza-exagerat-de-mare-acestea-pot-da-testul-pozitiv.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,712FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă

Vaslui Plus