Cosmina Boboc este marea câștigătoare a sezonului 10 MasterChef România, ediția 2025, difuzată de PRO TV. În vârstă de 34 de ani și originară din Iași, aceasta a obținut trofeul competiției culinare și premiul de 75.000 de euro, după o finală intensă în care i-a învins pe Florentin Drăgoiu și Ștefan Măchiță. Dincolo de performanța culinară apreciată de juriu, parcursul Cosminei a impresionat publicul prin forța interioară cu care a continuat competiția, în ciuda unor pierderi personale majore suferite chiar în timpul show-ului.
Pentru Cosmina Boboc, participarea la MasterChef nu a fost doar o competiție gastronomică, ci și o confruntare directă cu propriile limite emoționale. Anul 2024 a fost unul extrem de dificil pentru ea. Mama și bunica i-au murit, iar tatăl a fost diagnosticat cu cancer. În acest context, Cosmina a recunoscut că s-a confruntat cu depresia și cu o perioadă profund copleșitoare din punct de vedere psihic.
„Am trecut printr-o perioadă foarte tumultuoasă și grea, marcată de depresie. Anul trecut au murit mama și bunica mea, iar tatăl meu a fost diagnosticat și el cu cancer. Pentru mine, 2024 a fost un an copleșitor. Am venit la MasterChef ca să îmi demonstrez dacă pot găti atât de bine pe cât cred și să aflu dacă pot rezista presiunii”, a mărturisit Cosmina Boboc în emisiunea „La Măruță”.
Drama nu s-a oprit însă aici. În plin parcurs competițional, pe 26 octombrie 2024, Cosmina a anunțat public că tatăl ei s-a stins din viață, tot din cauza cancerului. Pierderea a venit la mai puțin de un an după decesul mamei și al bunicii, toate cele trei persoane locuind în aceeași casă, fapt care, după cum a explicat concurenta, a amplificat impactul emoțional.
„Tot de cancer. Mama mea a murit anul trecut. Și cumva el s-a măcinat foarte tare, deși nu arăta asta. Și s-au dus așa, unul după altul. Iar înainte de mama mea a murit mama ei, bunica mea, tot anul trecut. Toți trei stăteau în aceeași casă și s-a simțit… s-a înțeles și pe partea asta”, a povestit Cosmina, explicând legătura dintre aceste pierderi succesive.
În ciuda durerii, Cosmina Boboc a ales să continue competiția, găsind în gătit un refugiu și o formă de echilibru. Ea a mărturisit că tatăl ei a reușit să vadă o parte din parcursul său la MasterChef și că era mândru de realizările ei.
„Cumva, tatăl meu a prins puțin din show. Știu că își suna toți prietenii înainte. Și mi-e greu că nu a apucat să mă vadă până acum. Sper că sunt mândri de mine și de cât de departe am ajuns”, spunea ea înainte de semifinalele competiției, referindu-se la ambii părinți.
Finala MasterChef 2025 a fost una extrem de strânsă. Concurenții au trecut prin mai multe probe decisive, antreu, fel principal și desert, fiecare preparat fiind gătit sub presiunea timpului și a evaluării stricte a juraților Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu. Cosmina Boboc a reușit să se impună prin coerență, tehnică și creativitate, iar desertul ales în proba finală a contribuit decisiv la câștigarea competiției.
După aproape 12 ani petrecuți într-o carieră solicitantă în IT, Cosmina a decis să își urmeze pasiunea pentru gastronomie. Stabilită de aproximativ 10 ani în Cluj, ea a făcut deja primii pași în antreprenoriat, lansând împreună cu partenerul său, arhitectul Bogdan Avram, un ulei picant asiatic preparat artizanal. Sprijinul acestuia, alături de cel al prietenilor apropiați, pe care îi consideră a doua familie, a fost esențial în momentele dificile.
După câștigarea MasterChef 2025, Cosmina Boboc privește spre viitor cu încredere. Visul ei este deschiderea unui mic restaurant specializat în sandvișuri coreene de mic dejun, un proiect care simbolizează un nou început și o reconstrucție personală după ani marcați de pierderi și suferință. Victoria de la MasterChef nu este doar un succes profesional, ci și dovada unei reziliențe remarcabile.