18 C
Iași
15 septembrie, 2024

Cristian Diaconescu afirmă că unele partide mici sunt interesate să îl susţină în cursa prezidenţială: Rămân candidat independent. Ideea unei cooperări politice nu o exclud, o văd chiar necesară

astăzi, 14:43

Fostul lider PMP, Cristian Diaconescu, declară că ar putea fi sprijinit de unele formaţiuni mai mici în cursa pentru alegerile prezidenţiale, dând ca exemplu Partidul Ecologist Român, dar a precizat că el va rămâne candidat independent.

Cristian Diaconescu a declarat pentru News.ro că nu exclude ideea unei cooperări politice, ba chiar o vede necesară.

”Avem o fundaţie care se numeşte România Respectată în care ni s-au alăturat şi oameni cu experienţă politică, dar în egală măsură şi oameni din zona liberă care nu neapărat prin politică au făcut ceva în viaţă, ci prin propria activitate şi determinare. Această candidatură va rămâne independentă, dar dacă va exista suport politic, adică partide care să sprijine nimeni nu poate nega acest lucru. Sunt grupări politice, partide mici, care şi-ar dori să avem un efort comun în legătură cu această candidatură, a mea la preşedinţie, dar şi o prezenţă a lor în Parlament. Nu provin din zone radicale, extremiste, sunt partide care nu au făcut un scor mare, dar care au intrat pe piaţa politică, spre exemplu Partidul Ecologist Român. Să vedem dacă ajungem la la un anume tip de înţelegere privind un proiect comun. Ideea unei cooperări politice nu o exclud, o văd chiar necesară”, a afirmat Cristian Diaconescu.

– Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed

El a precizat că în mai puţin de 24 de ore de la anunţul că va candida la prezidenţiale s-au adunat în echipa sa 950 de voluntari care vor să se implice în campania de strângere de semnături.

”Încerc într-o primă fază să înţeleg dacă măcar sub aspectul concret al semnăturilor această candidatură este acceptabilă la nivelul societăţii. Sigur că există temeri, numărul de semnături necesar este foarte mare”, a precizat fostul lider PMP.

Cristian Diaconescu este prezent vineri la Iaşi, urmând să participe la acţiunea de strângere de semnătură pentru înscrierea candidaturii sale la alegerile prezidenţiale. Totodată, în programul său figurează şi o întâlnire cu Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan.

Fostul preşedinte al PMP Cristian Diaconescu şi-a anunţat, joi seară, intenţia de a candida ca independent la alegerile prezidenţiale, spunând că a început deja campania de strângere a celor peste 200.000 de semnături necesare. ”Independent nu înseamnă singur. Sunt împreună cu românii şi ei sunt alături de mine şi eu alături de ei”, a arătat el.

Sursa: https://www.news.ro/politic-intern/cristian-diaconescu-afirma-ca-unele-partide-mici-sunt-interesate-sa-il-sustina-in-cursa-prezidentiala-raman-candidat-independent-ideea-unei-cooperari-politice-nu-o-exclud-o-vad-chiar-necesara-1922404330002024081421717630

Ultimă oră

Același autor