17.3 C
Iași
25 aprilie, 2024

CMR: Conferința organizată la Iași NU este creditată EMC, Focus Event SRL NU este furnizor acreditat

20:56, 24 august 2021

În urmă cu o săptămână, prezentam în ziarul nostru cum

, era lansată o invitație de participare contra unei taxe deloc modice la „Conferința „Prevenția în Psihiatrie – Abordare Bio-Psiho-Socială”, manifestarea fiind anunțată chiar ca creditată EMC (educație medicală continuă).

În articolul nostru atrăgeam atenția că președintele, vicepreședintele și secretara Conferinței nu mai sunt în funcțiile de conducere de la Socola așa cum, în mod fals erau prezentați pe site-ul zilelepsihiatriei.ro, aparținând firmei Focus Event SRL deținută de omul de afaceri ieșean Corneliu Rusu.

După articolul nostru, manifestarea a fost amânată cu o lună, iar conducerea Conferinței a fost ștearsă de pe site.

Am cerut Colegiului Medicilor din România un punct de vedere despre creditarea EMC a acestei conferințe și cu promptitudine, Biroul Executiv al CMR ne-a răspuns că informația privind creditarea EMC prezentată de Focus Event SRL este falsă:

„ Pentru manifestarea Conferința „Prevenția în Psihiatrie – Abordare Bio-Psiho-Socială” 2021 nu există depusă la Colegiul Medicilor din România (CMR) solicitare de creditare până la trimiterea prezentului punct de vedere.

Pentru orice manifestare pentru care se completează cererea de creditare, CMR poartă corespondență doar cu persoana desemnată de furnizorul acreditat, persoană care trebuie să fie obligatoriu medic, membru al Colegiului Medicilor din România.

CMR nu are nicio legătură cu Focus Event SRL, iar entitatea NU este furnizor acreditat de EMC:

”Art. 1. Furnizorul de EMC este o entitate instituțională sau profesional asociativă medicală fără scopuri comerciale sau de prestări servicii medicale acreditată de CMR să deruleze activități de EMC cu respectarea standardelor de calitate agreate de CMR și organizațiile europene și internaționale partenere”.

Art. 4. (…) ”(7) CMR acorda credite unor manifestări științifice sau educaționale multidisciplinare, organizate numai de către furnizorii săi acreditați, conform prevederilor Anexei nr. 2, care face parte integrantă din prezenta decizie”.

Ceea ce este scris pe site-ul proiectului, respectiv că manifestarea este creditată EMC pentru medici, NU corespunde realității. Din verificările realizate ca urmare a solicitării Ziarului Curentul reiese că pentru această manifestare cu titlul afișat pe site-ul care promovează evenimentul nu s-a depus cerere de creditare cu puncte EMC până la acest moment de către un furnizor acreditat să desfășoare programe tip EMC.”., ne-a explicat CMR.

Am sunat la firma Focus Event și l-am întrebat pe patronul Corneliu Rusu cum explică răspunsul CMR că manifestarea sa nu este de fapt creditată EMC, dar acesta a refuzat să răspundă și a închis nervos telefonul. Imediat pe site-ul evenimentului a fost înlocuit anunțul „evenimentul este creditat EMC” cu „evenimentul va fi creditat EMC”. Până când evenimentul va fi creditat sau nu, Focus Event SRL încasează bani de la medici, psihologi și asistenți care cel mai probabil pentru creditele EMC plătesc că doar nu or da baniI să asculte un economist care a fost la un moment dat manager pus politic de Victor Costache și Nelu Tătaru.

Sursa: https://www.curentul.info/dezvaluiri/cmr-conferinta-organizata-la-iasi-nu-este-creditata-emc-focus-event-srl-nu-este-furnizor-acreditat/

Ultimă oră

Același autor