18.2 C
Iași
28 aprilie, 2024

Ciolacu: Să ai angajaţi care îşi cunosc foarte bine meseria – noul El Dorado al oricărui angajator

Ciolacu la Universitatea de Ştiinţele Vieţii din Iaşi: „Să ai angajaţi care îşi cunosc foarte bine meseria este noul El Dorado al oricărui angajator”. Bugetul final pentru dezvoltarea consorţiilor regionale de învăţământ dual depăşeşte 588 de milioane de euro, afirmă premierul.

„Andrei, Cristian, Antonio, Codrin sunt doar câţiva dintre tinerii cu care m-am întâlnit azi şi care mi-au povestit de ce au ales să înveţe o meserie. Adevărul este că piaţa muncii din România are mare nevoie de tineri precum ei, care să fie specializaţi în profesii care ajung să fie mult mai bine plătite decât job-urile clasice de birou. Să ai angajaţi care îşi cunosc foarte bine meseria este noul El Dorado al oricărui angajator. Deoarece acest lucru asigură eficienţă, productivitate şi rezultate de calitate”, a scris Marcel Ciolacu.

Acesta este şi motivul pentru care premierul a decis ca Guvernul să se implice masiv în dezvoltarea învăţământului dual: „Am suplimentat fondurile alocate pentru a finanţa toate cele 29 de proiecte declarate eligibile pentru dezvoltarea consorţiilor regionale de învăţământ dual, bugetul final ajungând la peste 588 de milioane de euro. Mă bucur că un astfel de centru va fi chiar la Iaşi! Consorţiul AGRITECH – un complex integrat unde tinerii sunt pregătiţi, pe toată durata studiilor, în acord cu standardele solicitate de actuala piaţă a muncii. Aşa cum se întâmplă în Germania sau Elveţia, unde peste 70% din sistemul educaţional este reprezentat de învăţământul dual”.

Premierul se află, sâmbătă, la Iaşi, la Universitatea de Ştiinţele Vieţii şi Palas Campus.

Mai devreme, Ciolacu i-a felicitat pe tinerii de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii ”Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi pentru entuziasmul şi dedicarea cu care muncesc zi de zi în laborator: „creşterea procesării materiei prime în ţara noastră nu se poate face în absenţa unei componente puternice de cercetare, care să îmbunătăţească fluxurile tehnologice şi să dezvolte produse inovative”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 13:57

astăzi, 13:31

astăzi, 13:27

astăzi, 12:57

astăzi, 11:43

astăzi, 11:15

Sursa: https://www.mediafax.ro/politic/ciolacu-sa-ai-angajati-care-isi-cunosc-foarte-bine-meseria-noul-el-dorado-al-oricarui-angajator-22290079

Ultimă oră

Același autor