8.2 C
Iași
19 decembrie, 2025

Cea mai simplă rețetă de pastă de avocado. Află fiecare pas din modul de preparare

Cea mai simplă rețetă de pastă de avocado, gata în maxim 5 minute. Preparatul este unul foarte sănătos, fructul de avocado fiind unul bogat în grăsimi monosaturate sănătoase, vitaminele K, E și C și minerale.

Fructul de avocado, de origine din Mexic și America Centrală, este folosit de cele mai multe ori în salate, guacamole, băuturi de tip shake și deserturi. Acesta ajută la sănătatea cardiovasculară, la digestie, menținerea greutății și oferă sațietate. Pasta de avocado este un preparat făcut foarte des din acest fruct, iar modul de preparare este extrem de simplu.

Cea mai ușoară rețetă de pastă de avocado

Pentru a prepara o pastă deavocadodelicioasă, ai nevoie de doar 6 ingrediente. Pentru pastă este nevoie de 2 avocado, 3 căție de usturoi de mărmie medie, o lingură de zeamă de lămâie, o linguriță de ulei de măsline, o jumătate de linguriță de sare și un praf de piper.

Modul de preparare este unul simplu, pasta fiind gata în doar 5 minute. Pentru început se curăță cei 2 avocado, se taie pe jumătate, iar pulpa se scoate din coajă cu ajutorul unei linguri. Pulpa de avocado se pune în bolul unui blander, iar peste ea se taie usturoiul în feliuțe subțiri.

Peste pulpa de avocado și usturoi se adaugă zeama de lămâoe și uleiul de măsline. După ce au fost augate toate ingredientele, se pasează cu ajutorul blanderului până se obține o pastă fină. Abia la final se condimentează cu sare și piper, în funcție de preferințele consumatorului.

Pasta de avocado se consumă după preferințe, pe pâine sau în combinație cu alte alimente și se poate păstra fără probleme la frigider.

Ce beneficii are fructul de avocado

Avocado este un fruct provenit din Mexic, cultivat astăzi în numeroase soiuri și în regiuni. Acesta este încadrat în categoria superalimentelor și este frecvent recomandat în alimentația echilibrată datorită valorii sale nutritive ridicate și aportului caloric relativ scăzut. De asemenea, este folosit în dietele de slăbire deoarece induce rapid senzația de sațietate, iar consumul regulat este asociat cu reducerea grăsimii din zona abdominală

Acest fruct este utilizat atât în domeniul alimentar, cât și în industria cosmetică, datorită efectelor sale hidratante.Avocado este o sursă importantă de proteine, grăsimi benefice, magneziu, fier, folați, luteină, calciu, potasiu, fosfor și numeroase vitamine. Conține vitaminele A, B, C, E și K, ceea ce îi conferă multiple efecte pozitive asupra sănătății.

Avocado are acțiune antioxidantă, sprijină funcționarea ficatului, îmbunătățește sănătatea ochilor și susține digestia. Grăsimile mononesaturate din compoziția sa contribuie la menținerea sănătății inimii, la controlul glicemiei și la îmbunătățirea sensibilității la insulină.

Consumul regulat de avocado ajută la reducerea colesterolului, la subțierea sângelui și la prevenirea formării cheagurilor, precum și la menținerea tensiunii arteriale în limite normale. Astfel, riscul de afecțiuni cardiovasculare, inclusiv infarctul, este diminuat.

Totodată, fructul întărește sistemul imunitar, ajutând la prevenirea răcelilor și a infecțiilor, și prezintă proprietăți antibacteriene, având un rol în reducerea riscului anumitor tipuri de cancer. Datorită conținutului ridicat de fibre, acest fruct sprijină tranzitul intestinal și contribuie la buna funcționare a metabolismului.

Prin urmare, cea mai simplă rețetă de pastă de avocado se prepară în maxim 5 minute și este nevoie de doar 6 ingrediente.

Sursa: https://www.bzi.ro/cea-mai-simpla-reteta-de-pasta-de-avocado-afla-fiecare-pas-din-modul-de-preparare-5430865

Ultimă oră

Același autor