14.2 C
Iași
29 martie, 2024

Cât a ajuns să coste un PUI de țară în piețele din București. Crescătorii au fost nevoiți să crească prețurile

Sursa foto: Envato Elements

Publicat: 27/05/2023, 17:44

Prețurile alimentelor au tot crescut în ultima perioadă, iar românii care vor să mănânce sănătos, cât mai natural, sunt cei mai loviți de această situație.

Prețul kilogramului de carne de pui de țară a crescut chiar mai mult decât cel al cărnii de pui de fermă, deși nici aceasta din urmă nu mai este deloc ieftină.

Crescătorii de păsări pun scumpirile pe seama creșterii prețurilor furajelor.

De ce a crescut prețul cărnii de pui

Creșterea păsărilor în gospodării nu este deloc o îndeletnicire ieftină, astfel că țăranii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a crește puii pe care îi scot la vânzare.

Astfel, anul acesta, prețul cărnii de pui de țară este cu până la 10 lei mai mare față de anul trecut.

Astfel, pentru un pui de două kilograme şi jumătate, la Iaşi spre exemplu, în piaţă, un om va scoate din buzunar în jur de 60 de lei. Însă, de la producător, direct din poartă, vorbim despre 20 de lei kilogramul. Preţul este diferit, desigur, în funcţie de fiecare zonă a ţării, potrivit Observator.

Pentru găină sau cocoş, preţul este şi mai mare, iar pentru cea de curcan, oamenii trebuie să plătească chiar şi 40 de lei pe kilogram. Chiar dacă tarifele pot fi piperate, oamenii spun că preferă să dea mai mulţi bani şi să mănânce o carne de calitate, mai sănătoasă şi mult mai gustoasă.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri externe –

28 May, 09:10

Emisiuni –

28 May, 09:00

Știri –

Ultima oră

Magazin –

28 May, 08:51

Sanatate –

28 May, 08:34

28 May, 08:30

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/cat-a-ajuns-sa-coste-un-pui-de-tara-in-pietele-din-bucuresti-crescatorii-au-fost-nevoiti-sa-creasca-preturile-19986518

Ultimă oră

Același autor