27.3 C
Iași
luni, 8 august, 2022

Bazinul olimpic de înot din Iaşi zace neterminat după 30 de ani de promisiuni

20 iunie 2022, 15:52

În locul în care trebuia să vedem bazinul lung de 50 de metri şi cu opt culoare se văd acum doar munţi de gunoaie şi deşeuri din construcţii.

O investiţie uriaşă de care s-a ales praful: bazinul olimpic de înot din Iaşi zace neterminat după 30 de ani de promisiuni.

Investiţia demarată la un an după Revoluţie s-a înecat printre hârtii, fără ca cineva să-i găsească un colac de salvare.

Bazinul de înot urma să facă parte dintr-un complex modern situat pe un teren de aproape cinci hectare din campusul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, dar cererile de revendicare a unor terenuri au blocat investiţia.

De altfel, statutul unei părţi din teren este în continuare incert. Din 2014, Primăria Iaşi încearcă să preia proiectul, notează

„În prezent suntem în etapa clarificării definitive a documentaţiei privind statutul juridic al terenurilor din zonă. După ce Ministerul Educaţiei va fi satisfăcut de răspunsurile pe care le oferim, va iniţia o Hotărâre de Guvern privind preluarea acestui obiectiv de investiţii de către primăria municipiului Iaşi”, explică Dan Postolea, purtător de cuvânt Primăria Iaşi.

Performanţe şi campioni naţionali

Între timp, copiii din Iaşi le dau o lecţie de voinţă autorităţilor. Se întorc acasă cu diplome, medalii şi titluri de campioni, chiar dacă se antrenează în bazine mici şi la costuri mari.

Rareş Andrei Sorocianu are zece ani, iar jumătate din viaţă şi-a petrecut-o în apă. Pentru el lipsa unui bazin olimpic înseamnă sacrificii şi costuri mai mari, pentru că este nevoit să se antreneze în bazine private mult mai mici.

„Ar fi mai uşor să înoţi pe 50 de metri. Eu acum sunt obişnuit pe bazin de 25 să înot. La concursuri merg la bazin de 50”, spune pentru sursa citată Rareş Andrei Sorocianu, campion naţional la înot.

FOTO aimx.ro

Vă recomandăm să citiţi şi:

Sursa: http://adevarul.ro/locale/iasi/bazinul-olimpic-inot-iasi-zace-neterminat-30-ani-promisiuni-1_62b06acd5163ec4271cb7b9b/index.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,712FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Vaslui Plus