14.1 C
Iași
28 aprilie, 2024

Bărbat din Ploieşti, cu o boală ce presupune alunecarea vertebrelor, operat cu succes la Iaşi

Un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Ploieşti, diagnosticat cu hernie de disc şi spondilolistezis – o alunecare a vertebrelor de la nivelul coloanei lombare – a fost operat cu succes la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi.

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi a spus, duminică, pe pagina de Facebook, povestea incredibilă a unui bărbat de 56 de ani din Ploieşti, care a depăşit aşteptările medicale printr-o recuperare spectaculoasă.

După o călătorie de 350 de km pentru a ajunge de la Ploieşti la Iaşi, pacientul, diagnosticat cu hernie de disc şi spondilolistezis – o alunecare a vertebrelor de la nivelul coloanei lombare – a fost operat cu succes.

„După o zi de la operaţie, merg foarte bine. Durerile au scăzut din intensitate şi mulţumesc, cu această ocazie, încă o dată, domnului profesor Lucian Eva pentru succesul operaţiei”, a spus Relu Feraru, pacientul în vârstă de 56 de ani, din Ploieşti.

Rezultatele au fost uimitoare. La doar o zi după intervenţia chirurgicală, bărbatul a început să meargă, marcând un succes remarcabil pentru echipa medicală, dar şi pentru el însuşi.

Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” este centru acreditat AOSpine si se mândreşte cu un rol de frunte în educaţia medicală continuă, pregătind specialişti capabili să realizeze intervenţii chirurgicale de vârf la nivelul coloanei.

„Doresc să reiau viaţa normală pe care am avut-o. M-am informat despre reputaţia domnului profesor Lucian Eva, despre dotările acestui spital, şi aceşti doi factori m-au determinat să iau decizia de a veni aici, în acest spital. Afecţiunea mea este hernie de disc şi spondilolistezis. Am depistat, de la un RMN efectuat acum şase luni de zile, hernia de disc care se acutizase, şi spre surprinderea mea, am sesizat şi această alunecare de vertebre, şi domnul profesor a reuşit să rezolve cu succes această solicitare din partea mea. Mergeam cu dificultate, iar atunci când făceam un efort, ca un exemplu, maxim 5 kg într-o mână, durerea se lăsa pe picior şi partea coloanei, partea de jos a coloanei, şi sufeream. A fost cu succes, şi pe această cale, ţin să mulţumesc domnului profesor Lucian Eva, întregii echipe şi tuturor oamenilor care lucrează în acest spital. Un profesor care a reuşit să ducă acest spital la standarde occidentale. După părerea mea, nu sunt multe spitale în România de acest nivel. Am avut o angoasă la început, dar după aceea a dispărut. Soţia este cu mine, aici, la Iaşi. Copiii, am o fiică de 30 de ani care o să vină la sfârşitul săptămânii să mergem acasă. Familia a fost alături de mine în permanenţă, m-au susţinut, m-au încurajat, şi acum mulţumesc tuturor pentru faptul că sunt foarte bine”, a mai spus Relu Feraru.

La rândul său, conf. univ. dr. Lucian Eva, manager Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi, a spus, după această intervenţie: „A venit la noi în consultaţie pentru o problemă de chirurgie spinală. A fost diagnosticat cu ceea ce noi numim spondilolistezis, adică o alunecare a vertebrelor de la nivelul coloanei lombare, care creează, în timp, mari dificultăţi în ceea ce priveşte mersul, apar dureri şi scade, cumva, distanţa de mers. Intervenţia chirurgicală este una laborioasă, care presupune că, dincolo de compresiunea nervilor, care sunt implicaţi în această patologie, fixarea coloanei este necesară pentru ca acel decalaj de vertebre să nu se accentueze. Operaţia a fost un succes, pacientul se simte foarte bine şi cred că, în zilele următoare, va fi externat.

Este un caz dintre multiplele cazuri care se operează în clinica noastră. Chirurgia spinală este una dintre subspecialităţile neurochirurgiei care este extrem de bine dezvoltată la noi în spital, pentru că noi suntem şi centru acreditat AOSpine în ceea ce priveşte educaţia medicală continuă a specialiştilor în domeniu. Asta înseamnă că putem asigura pregătire de specialitate pentru cei care doresc intervenţii chirurgicale la nivelul coloanei”, a spus medicul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 22:36

astăzi, 22:27

astăzi, 20:16

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/barbat-din-ploiesti-cu-o-boala-ce-presupune-alunecarea-vertebrelor-operat-cu-succes-la-iasi-22281226

Ultimă oră

Același autor