28.3 C
Iași
luni, 8 august, 2022

Bacalaureat 2022 Iaşi. Reacţia unui elev după proba la Română: „Dacă nu mă înşel, a fost o poezie. Nu prea le ştiu cu astea“ VIDEO

20 iunie 2022, 14:39

Peste 40.000 de elevi români nu s-au înscris la proba de bacalaureat de anul acesta, dintr-un număr total de peste 150.000 care erau înscrişi la începutul anului la zi, seral şi frecvenţă redusă.

Elevii români de clasa a XII-a au susţinut luni dimineaţa, 20 iunie, proba la limba şi literatura română, în cadrul examenului de Bacalaureat.

Peste 5.000 de elevi au susţinut şi la Iaşi cel mai important examen al vieţii, aşa cum este denumit examenul de la finalul liceului, iar unul dintre ei a părut uşor confuz la ieşirea din sala de examen.

„A fost foarte greu. Nu aş mai veni la anul, sper că nu mai trebuie să vin la anul. Dacă nu mă înşel, cred că a fost o poezie, nu prea le ştiu cu astea. Am scris acolo de Luceafărul, că mai ţineam minte oleacă şi cam atât.

Nu prea m-am pregătit la celelalte probe. O să vin, o să dau şi o să plec, la fel ca şi astăzi. Nu sunt sigur ce o să fac pe viitor, o să rămân în ţară. N-am niciun domeniu în cap”, a fost răspunsul dat de elevul ieşean pentru televiziunea regională

SURSA VIDEO: Tele M Iaşi

La profilul real, elevii au avut un text la prima vedere din Nicolae Iorga, „Doamna Elena Cuza”. La al doilea subiect a fost o argumentare a perspectivei narative într-un text de Cezar Petrescu, „Întunecare”, iar la al treilea subiect, un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unei comedii studiate.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Sursa: http://adevarul.ro/locale/iasi/bacalaureat-2022-iasi-reactia-unui-elev-proba-romana-daca-nu-insel-fost-poezie-nu-stiu-astea-video-1_62b058e15163ec4271cafe30/index.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,712FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Vaslui Plus