17.2 C
Iași
vineri, 27 mai, 2022

Alexandru Muraru (PNL Iaşi): Orice sărbătoare este murdărită de cei de la AUR

2022-01-24 20:36:49

Preşedintele PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, spune că cei de la AUR „murdăresc” orice sărbătoare şi, în ciuda prudenţei autorităţilor, aceştia au căutat să creeze conflicte şi violenţe.

„Nu am convingerea că tot scandalul de la Iaşi nu a fost provocat chiar de extremiştii neo-legionari de la AUR. Sunt metode folosite şi în perioada interbelică şi în Germania anilor ’30 şi în alte locuri. Dacă autorităţile au fost prudente, provocatorii de la AUR au căutat să creeze conflicte şi violenţe în toate aceste zile din preajma lui 24 ianuarie. Orice sărbătoare este murdărită de aceştia. Chiar şi în ipoteza unui conflict spontan, se subînţelege că AUR culege ce a semănat. Violenţa naşte violenţă. Cu mult derizoriu, un cvasi-partid se chinuie din răsputeri să ultragieze orice simbol naţional, să-l parodieze, să-l coboare în ridicol. N-am văzut adepţi. N-am văzut politică. N-am văzut niciun fel de patriotism. Am văzut mereu violenţă, atitudini ridicole, extremism, xenofobie, lozinci mincinoase”, a scris Muraru pe

Reacţia liderului liberal vine după ce, în cursul acestei zile, cei de la

neautorizată, urmată de un marş până în Piaţa Unirii. Mulţimea venită din Piaţa Palatului, căreia i s-au alăturat şi alte persoane, a asistat la un spectacol de muzică populară organizat tot de AUR şi a dansat timp de oră Hora Unirii. Astfel au fost încălcate dispoziţiile privind organizarea de evenimente în perioada pandemiei în localităţile unde incidenţa infectărilor cu COVID-19 este ridicată. Majoritatea celor care au participat la manifestare nu au purtat măşti de protecţie sanitară şi nu au respectat distanţarea socială care se impune în perioada pandemiei.

În cursul acestor evenimente, când liderul AUR, George Simion se afla în horă, un bărbat s-a apropiat de el şi i-a aruncat cerneală pe faţă. George Simion a declarat ulterior că nu se teme de incidente şi a rugat autorităţile să nu-l amendeze pe atacator. De asemenea, a spus că nu va depune plângere penală pe numele acestuia. AGERPRES/(AS- autor: Daniela Malache, editor: Anamaria Constantin, editor online: Andreea Preda)

Sursa: https://www.agerpres.ro/politica/2022/01/24/alexandru-muraru-pnl-iasi-orice-sarbatoare-este-murdarita-de-cei-de-la-aur–852691

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,712FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Vaslui Plus