10.3 C
Iași
sâmbătă, 27 noiembrie, 2021

DSU: Echipa medicală din Republica Moldova care va activa la Leţcani, întâmpinată la Iaşi de autorităţile române

2021-10-18 21:34:48

Echipa medicală din Republica Moldova care va activa la Spitalul Mobil de la Leţcani a fost întâmpinată de autorităţile române luni, la Iaşi, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

„Astăzi, pe platoul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a avut loc primirea echipei medicale din Republica Moldova formată din 22 medici şi asistenţi din cadrul Ministerului Sănătăţii, dar şi 8 paramedici şi 1 medic SMURD din cadrul IGSU Republica Moldova, responsabil în coordonarea întregii activităţi de sprijin. Totodată, un ofiţer din cadrul IGSU Republica Moldova va sprijini această misiune, din punct de vedere logistic”, se arată într-un comunicat al DSU.

Conform sursei citate, echipa medicală din Republica Moldova îi va sprijini pe colegii din România în vederea acordării asistenţei medicale de specialitate pacienţilor pozitivi SARS-CoV-2, internaţi la Secţia Modulară din Leţcani.

„Relaţiile bilaterale strâns legate între România şi Republica Moldova continuă să urmărească de o manieră prioritară acordarea de sprijin comun, la nevoie, în spiritul relaţiei speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie şi cultură”, se mai menţionează în comunicat.

DSU precizează că misiunea de sprijin se desfăşoară sub egida Uniunii Europene, prin instrumentul de finanţare ESI (Emergency Support Instrument).

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, luni, printr-o hotărâre, oferta de asistenţă internaţională prin care Republica Moldova pune la dispoziţie o echipă medicală pentru a sprijini unităţile spitaliceşti din România în vederea tratării pacienţilor cu COVID-19. AGERPRES/(AS – autor: George Onea, editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: https://www.agerpres.ro/social/2021/10/18/dsu-echipa-medicala-din-republica-moldova-care-va-activa-la-letcani-intampinata-la-iasi-de-autoritatile-romane–798762

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,712FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
10CititoriConectați-vă

Vaslui Plus