20.3 C
Iași
vineri, 17 septembrie, 2021

Medicul Florin Roşu, manager al Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: Este cel mai sumbru scenariu pe care ni l-am imaginat. Asistăm la o creştere alarmantă a numărului de cazuri

astăzi, 17:20

Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, susţine că unitatea medicală se confruntă cu cel mai sumbru scenariu imaginat pentru valul patru, el precizând că asistăm la o creştere alarmantă a numărului de cazuri.

„Este cel mai sumbru scenariu pe care ni l-am imaginat în valul patru. Asistăm la o creştere alarmantă a numărului de cazuri. Aproape toţi pacienţii care se adresează triajului epidemiologic prezintă forme severe ale bolii şi necesită suport maximal din punctul de vedere al oxigenoterapiei”, a declarat, marţi, medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Potrivit acestuia, toate cele opt locuri de terapie intensivă din spital destinate bolnavilor Covid sunt ocupate. De asemenea, în spital sunt internaţi aproape 160 pacienţi cu forme uşoare sau medii.

„Valul patru este al persoanelor nevaccinate. Revin cu îndemnul de a accelera campania de vaccinare dublată de respectarea măsurilor de protecţie. Presiunea asupra ATI este tot mai evidentă, iar vârsta celor care ajung aici este în scădere”, a mai spus medicul Florin Roşu.

Până marţi, în judeţul Iaşi au fost confirmate 44.014 de persoane infectate cu COVID, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 123 de cazuri.

Totodată, în judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat patru decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 973.

Sursa: https://www.news.ro/social/medicul-florin-rosu-manager-al-spitalului-de-boli-infectioase-iasi-este-cel-mai-sumbru-scenariu-pe-care-ni-l-am-imaginat-asistam-la-o-crestere-alarmanta-a-numarului-de-cazuri-1922402014002021091720394370

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,712FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă

Vaslui Plus