20.3 C
Iași
vineri, 17 septembrie, 2021

Invazie de adeverințe false de vaccinare la Iași. Șeful DSP a sesizat autoritățile

Publicat la 28 iulie 2021, 23:16

Autoritățile din Iași cercetează mai multe cazuri de persoane care au prezentat adeverințe falsificate din care rezultă că au fost vaccinare împotriva COVID. Este vorba despre persoane care au muncit în străinătate și care acum revin acasă.

Informația a fost prezentată de directorul Direcţiei de Sănătate Publică (

) Iaşi, Vasile Cepoi. Acesta a declarat că, în ultima perioadă, au început să apară tot mai multe cazuri de persoane care locuiesc sau lucrează în străinătate şi care prezintă

împotriva COVID-19.

Potrivit directorului DSP

, Vasile Cepoi, cele mai multe asemenea documente falsificate au fost descoperite în cazul unor persoane care s-au întors din Marea Britanie.

„Sunt multe persoane care vin din afară şi au documente false pentru a dovedi fie vaccinarea, fie faptul că au trecut prin boală. De exemplu, sunt persoane care aduc dovezi de vaccinare, dar spun că nu au mai fost în România de doi ani”, a arătat Vasile Cepoi.

Mai mulți ieșeni au prezentat aceeași adeverință

Potrivit spuselor sale, într-unul din cazuri, un membrii unui grup de persoane care provin din diferite zone din Marea Britanie, au prezentat adeverințe din care rezulta că s-au îmbolnăvit în același timp și în aceeași zonă. Acestea erau contrafăcute după același model original, iar falsificatorii nu s-au mai obosit să schimbe datele.

Șeful DSP Iași, Vasile Cepoi a anunțat că a sesizat instituţiile abilitate pentru a ancheta aceste cazuri. Vasile Cepoi a precizat că foarte mulți dintre cei care revin din străinătate încearcă să evite măsurile de carantină și prezintă astfel de documente, fără să-și dea seama că riscă închisoarea.

„A fost un grup mare de persoane care a venit din zone diferite ale Marii Britanii, dar care aduc dovada că s-au îmbolnăvit în aceeaşi perioadă, în aceeaşi zonă. Am sesizat organele de specialitate care se vor ocupa de acest lucru. Asta ne face să credem că marea majoritate care vin de acolo nu sunt dispuşi să respecte regulile de prevenţie. Este vorba de zeci de astfel de cazuri”, a explicat directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi.

Sursa: https://evz.ro/invazie-de-adeverinte-false-de-vaccinare-la-iasi-seful-dsp-a-sesizat-autoritatile.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,712FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă

Vaslui Plus