7.6 C
Iași
vineri, 5 martie, 2021

Comunicat de presă – Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi

2021-01-22 16:20:08

BULETIN INFORMATIV

Misiuni de ordine publică 22-24 ianuarie 2021

În perioada 22 – 24 ianuarie 2021, mai multe echipaje jandarmi ieşeni vor acţiona, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, însoţirea autovehiculelor care transportă dozele de vaccin, precum şi punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2.

Se continuă activităţile în cooperare cu Poliţia, în sistem mixt, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. De asemenea, se vor lua măsuri de asigurare a ordinii publice la manifestările care sunt anunţate a se desfăşura în spaţiul public.

Pe timpul misiunilor jandarmii ieşeni vor acţiona pentru prevenirea faptelor de natură antisocială, pentru informarea, îndrumarea şi verificarea cetăţenilor pe linia respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov2, iar în caz de comitere a unor acte, care se abat de la regulile de bună convieţuire în socială, jandarmii vor interveni în vederea luării măsurilor legale.

Jandarmeria Iaşi recomandă cetăţenilor să respecte regulile privind distanţarea fizică şi măsurile de autoprotecţie sanitară, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să nu provoace şi să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice.

Pe această cale, ţinând cont de situaţia epidemiologică înregistrată la nivel naţional şi judeţean, adresăm rugămintea cetăţenilor să respecte legislaţia în vigoare şi recomandările făcute de autorităţi în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19.

Prin măsurile preventive luate alături de celelalte autorităţi publice suntem convinşi că evenimentele publice se vor desfăşura în acord cu solemnitatea momentului, mulţumindu-vă pentru cooperare.

Cetăţenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forţelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2021/01/22/comunicat-de-presa-inspectoratul-de-jandarmi-judetean-iasi–647836

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,712FaniÎmi place
234CititoriConectați-vă

Vaslui Plus