7.6 C
Iași
vineri, 5 martie, 2021

Comunicat de presă – Asociaţia Integral pentru Educaţie

2021-01-22 16:54:13

„Războiul amăgirilor”, de Liviu Cangeopol – unul dintre romanele „grele” lansate în 2020, la Editura Integral

„Războiul amăgirilor” este un nou roman semnat Liviu Cangeopol, greu de urmărit şi digerat, pentru cititorii superficiali. Considerat „cel mai rafinat analist politic al Exilului”, Liviu Cangeopol abordează în acest roman numeroase teme şi nuanţe într-un stil curajos, incoruptibil şi pe alocuri caustic.

Romanul a fost lansat la Editura Integral şi poate fi comandat online de pe www.eIntegral.ro, cu livrare în ţară şi în străinătate.

„Există o Românie pe care hienele n-o pot sfîrteca, nici degrada. O Românie celestă. Am văzut-o, am scris despre ea, am convingerea c-o vom străbate cîndva, chiar dacă pentru o perioadă scurtă, în trecerea noastră cu trenul spre Infern. În fond, fiecare va trece prin acea patrie pe care a slujit-o, cu întunericul şi lumina lui. Vom fi aruncaţi în patria comunistă, cu crime tîrîte cu duba la miezul nopţii, cu frig intrat în oase prin decret prezidenţial, cu celule populate de turnători uneltind arestări, cu cozi interminabile la praf de telemea şi gheare de pui, sau în România bucolică a tradiţiei nepervertite, a Bucureştiului cu aer de mahala pariziană şi revelioane în blănuri la Predeal. Este, practic, alegerea noastră. O alegere pregătită din timpul vieţii. Să nu spuneţi că n-aţi fost preveniţi.” (Liviu Cangeopol)

Liviu Cangeopol, scriitor şi dizident anti-comunist s-a născut pe 28 martie 1954, la Iaşi, oraş în care a devenit Cetăţean de Onoare în anul 2020. A debutat la 22 de ani, ca scriitor în revista Dialog. În 1988 a comis un gest extrem de riscant pentru perioada comunistă: l-a criticat public pe Nicolae Ceauşescu şi regimul acestuia într-un interviu publicat în revista franceză Liberation şi prereluat de postul de radio Europa Liberă. Gestul a făcut mare vâlvă şi i-a adus represiunea Securităţii. În anul 1989 a „fugit” în SUA, unde locuieşte şi în prezent.

După ce a renunţat în 2010 la jurnalismul de opinie, printre volumele publicate ca scriitor, se numără: A publicat mai multe volume: „Exerciţii de Uitare”, (Editura Integral, 2019), „Trilogia Trecerii”, (Editura Brumar, 2019), „Imponderabil – Jurnal către capătul nopţii”, (Editura Integral, 2018), „Virtutea Aparenţelor”, (Editura Institutul European, 2016), „Calmul Prelevat în Furtună”, (Editura Cartea Românească, 2013), „Zâmbetul, Portret al ţărmului la asfinţit” (Editura Humanitas, 2007).

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2021/01/22/comunicat-de-presa-asociatia-integral-pentru-educatie–647862

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,712FaniÎmi place
234CititoriConectați-vă

Vaslui Plus