1.7 C
Iași
vineri, 22 ianuarie, 2021

Fete obligate la 18 ore de prostituţie pe zi, în Iaşi şi alte oraşe europene. Cum vor să scape proxeneţii

13 ianuarie 2021, 16:23

12 persoane care formau două reţele de prostituţie în Iaşi au fost condamnate în total la 120 de ani de puşcărie, dar speră să scape de detenţie prin tertipuri juridice.

Membrii a două reţele de prostituţie din Iaşi încearcă să scape de puşcărie apelând la căi extraordinare de atac, adică la revizuiri şi contestaţii în anulare.

Acestea se aplică, însă, doar dacă sentinţa a fost dată în baza unor mărturii, declaraţii sau acte false sau cu încălcarea normelor referitoare la alcătuirea instanţei, conform

Conform actului de acuzare întocmit de procurori, inculpaţii au profitat de zeci de fete, care aveau o situaţii materială precară şi le-au păcălit prin metoda ”lover boy”, adică, fetele erau atrase într-o relaţie ce părea a fi de viitor, se îndrăgosteau şi apoi ajungeau să practice prostituţia în Iaşi sau în alte ţări europene.

Una dintre victime ajungea să muncească chiar şi 18 ore pe zi, cu un câştig mediu de circa 800-1000 de euro într-o tură. Proxeneţii din prima reţea de prostituţie au fost condamnaţi în total la 96 de ani şi 7 luni de închisoare, fiecare dintre ei primind câte o pedeapsă cuprinsă între 3 şi 22 de ani de puşcărie, în funcţie de gravitatea faptelor.

A doua reţea, acuzată de fapte similare, profita tot de fete din Iaşi, care ajungeau să se prostitueze în Anglia, Italia sau Spania, sperând la o viaţă mai bună din punct de vedere financiar.

Unul dintre proxeneţii din a doua reţea a fost condamnat la 16 ani şi 7 luni de închisoare, iar celălalt la 9 ani. Rezultatul contestaţiei va fi aflat pe data de 22 februarie.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Sursa: http://adevarul.ro/locale/iasi/feteobligate-18-ore-prostitutie-zi-iasi-alte-orase-europene-vor-scape-proxenetii-1_5ffefd145163ec4271e7dfc9/index.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,712FaniÎmi place

Vaslui Plus