2.9 C
Iași
vineri, 22 ianuarie, 2021

Comunicat de presă – Consiliul Judeţean Iaşi

2020-12-03 10:08:09

850 milioane de euro finanţare prin PNRR pentru judeţul Iaşi

Prezenţi ieri la Iaşi, Vicepremierul Raluca Turcan şi Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, împreună cu Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, au anunţat proiectele majore de investiţii din judeţul Iaşi, din domeniul sănătate.

Trei proiecte mari de infrastructură medicală, Spitalul Regional de Urgenţă, Institutul Regional De Boli Cardiovasculare şi Institutul Regional de Oncologie Iaşi vor fi finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), cu o valoare totală de peste 850 milioane de euro. Din această sumă, 500 de milioane de euro urmează să fie alocaţi pentru Spitalul de Urgenţă, 300 de milioane pentru Institutul de Boli Cardiovasculare şi peste 50 de milioane pentru Institutul Oncologic.

Aceste 3 proiecte îndeplinesc criteriile de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi anume: finalizarea studiului de fezabilitate până în iunie 2021, aprobarea proiectului tehnic şi a autorizaţiei de execuţie până în 2022 şi finalizarea proiectului până în august 2026.

„Guvernul PNL a adus finanţarea pentru Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi, o investiţie de 500 milioane de euro, proiect cu care suntem acum în etapa de proiectare. În acelaşi timp, avem două mari proiecte de investiţii pentru institute de sănătate ce vor fi finanţate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. De asemenea, suntem în măsură să anunţăm că 122 milioane de lei vor merge către decontarea achiziţiilor de aparatură şi echipamente medicale de protecţie folosite în combaterea infectării cu SARS-CoV-2.”, a declarat Raluca Turcan, Vicepremierul României.

„Judeţul Iaşi este pe un loc fruntaş în ceea ce priveşte investiţiile medicale. Din perspectiva Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, judeţul Iaşi beneficiază de investiţii record de peste 850 de milioane de euro. Din perspectiva cererilor depuse pentru echipamentele medicale, există un număr de 7 cereri de finanţare cu 122 milioane de lei, iar, dintre acestea, Institutul Oncologic deja are contractul de furnizare a echipamentelor medicale semnat.”, a declarat Marcel Boloş, Ministrul Fondurilor Europene.

„Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este un cadru de finanţare a unor proiecte cu impact major în revitalizarea unor proiecte ample şi totodată a unor comunităţi. Avem un galop de sănătate pe Institutul de Boli Cardiovasculare pe care îl dezvoltăm la Miroslava. Trebuie să ne mişcăm rapid cu documentaţiile. Suntem în grafic, dar trebuie să rămânem foarte atenţi.”, a declarat Costel Alexe, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Departament Comunicare

Cabinetul Preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2020/12/03/comunicat-de-presa-consiliul-judetean-iasi–620149

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,712FaniÎmi place

Vaslui Plus