2.9 C
Iași
vineri, 22 ianuarie, 2021

Care va fi strategia naţională privind vaccinarea anti-COVID-19? Raluca Turcan: Categoriile de vaccinare sunt în momentul de faţă supuse analizei

Vicepremierul Raluca Turcan îţi spune că România va merge pe mâna Comisiei Europene

Strategia naţională este axată pe efortul European comun, îţi mai spune vicepremierul

Tot ea îţi dă de înţeles că s-ar putea să scoţi bani din buzunar pentru vaccin, dacă nu eşti în grupele de risc

Asta deşi Nelu Tătaru a spus că vaccinul e gratuit

Italia cumpără vaccinuri pe lângă contractele semnate de către Comisia Europeană, iar România… nu. Raluca Turcan a explicat la Iaşi că sunt două tipuri de achiziţii de vaccin – una făcută prin programele naţionale gratuite, iar cea de-a doua, prin achiziţie direct, făcând referire la retaileri.

Raluca Turcan, vicepremierul României: În momentul de faţă, strategia naţională este axată pe efortul european comun de achiziţionare de vaccinuri în programele gratuite pe care le vom desfăşura prin cele trei instituţii: Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării şi Ministerul de Interne.

Reporter: Nu mi-aţi răspuns la întrebare, va negocia România cu companiile care dezvoltă vaccinuri separat faţă de Comisia Europeană. Da sau nu?

Raluca Turcan, vicepremierul României: Răspunsul este că suntem parte din efortul comun european de achiziţie de vaccinuri.

Raluca Turcan nu pare să ştie foarte clar dacă vaccinul e gratuit sau nu. Am întrebat-o dacă cei care nu sunt în grupele de risc vor trebui să plătească imunizarea.

Raluca Turcan, vicepremierul României: Categoriile de vaccinare sunt în momentul de faţă supuse analizei şi merg de la cei care au cel mai mare risc de îmbolnăvire. Aşadar, vaccinarea gratuită merge pe aceste categorii.

Reporter: Deci, un tânăr de 30 de ani care nu face parte dintr-o categorie de risc va trebui să plătească vaccinul ?

Raluca Turcan, vicepremierul României: Depinde. Evaluarea o fac medicii de familie, după care este analizată includerea sau nu în categoriile de risc.

Declaraţiile Ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, sâmbătă la Iaşi: Vaccinul nu este obligatoriu, este un vaccin gratuit şi nu este obligatoriu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 22:52

astăzi, 22:32

astăzi, 22:12

Sursa: https://www.mediafax.ro/coronavirus/care-va-fi-strategia-nationala-privind-vaccinarea-anti-covid-19-raluca-turcan-categoriile-de-vaccinare-sunt-in-momentul-de-fata-supuse-analizei-19766985

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,712FaniÎmi place

Vaslui Plus