2.2 C
Iași
joi, 3 decembrie, 2020

A murit actriţa Draga Olteanu Matei

Actriţa Draga Olteanu Matei a încetat din viaţă la spitalul Sfîntul Spiridon din Iaşi.

Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, a ajuns, vineri seara, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, din cauza unei hemoragii digestive superioare.

Draga Olteanu Matei a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru şi 100 roluri în televiziune.

Actriţa a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1956 iar în luna septembrie a aceluiaşi an a debutat în piesa „Ziariştii” de Alexandru Mirodan.

De-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru: „Coana Chiriţa” după Alecsandri, pentru care a scris şi un scenariu de film în două serii (Coana Chiriţa – 1986 şi Chiriţa la Iaşi 1987), „Gaiţele” de Kiritescu (1977), „Căruţa cu paie” de Mircea Ştefanescu, „Hagi Tudose” de Barbu Ştefănescu Delavrancea, „Domnişoara Nastasia” de G.M. Zamfirescu, „Pisica în noaptea de Anul Nou” de D.R. Popescu, „Autorul e în sală” de Ion Baiesu etc.

Pe scena Teatrului Naţional a mai jucat în „Azilul de noapte” de Maxim Gorki, în „Crima pentru pământ”, o dramatizare după romanul cu acelaşi nume al lui Dinu Săraru.

În televiziune a făcut un cuplu cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soţia lui Nea Marin, în numeroase show-uri TV şi în filmul artistic „Nea Marin miliardar”.

După pensionarea sa din Teatrul Naţional (2007) s-a retras la Piatra Neamţ unde a înfiinţat compania teatrală Teatrul Vostru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/a-murit-actrita-draga-olteanu-matei-19749844

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

Vaslui Plus

Comunicat de presă – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi

2020-12-03 11:30:42UAIC va contribui la crearea unui Campus European prin proiectul EC2UÎn săptămâna 23-27 noiembrie s-a lansat Proiectul Alianţei Universitare EC2U, prin care Universitatea...

FORRÁSOK/Három Covid-kórházban is házkutatást tart a DNA

2020-12-03 11:03:44Bukarest, december 3./Agerpres/ - Huszonkét Brassó, Hargita és Iaşi megyei helyszínen tart csütörtökön házkutatást az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Brassó megyei alegysége -...

Premiile Academiei: Gigi Căciuleanu, Doina Lemny şi Ion Grigorescu – printre personalităţile recompensate cu ‘Distincţia Culturală’

2020-12-03 10:50:29Coregraful Gigi Căciuleanu, istoricul de artă Doina Lemny şi artistul plastic Ion Grigorescu au fost recompensaţi, joi, de Academia Română cu diploma "Distincţia...