Comunicat de presă – IPJ Vaslui

0
Loading...

2020-10-17 14:03:13

POLIŢIŞTII DE LA CRIMĂ ORGANIZATĂ AU REŢINUT 2 PERSOANE PENTRU ÎNŞELĂCIUNE

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Vaslui, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, au realizat în ziua de 15 octombrie a.c., o acţiune de prindere în flagrant delict a două persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prin mijloace frauduloase (bancnote ce prezintă suspiciuni de contrafacere).

În urma derulării acţiunii de prindere în flagrant, au fost găsite şi ridicate în vederea cercetării 12 bancnote ce prezintă suspiciuni de contrafacere, în cupiură de 100 euro, ce prezentau aceeaşi serie. Totodată, au fost identificate şi sisteme informatice folosite la derularea activităţii infracţionale sau obţinute ca urmare a acesteia.

Din cercetări a rezultat că cele 2 persoane s-au folosit de anunţuri de mică publicitate postate de persoanele vătămate pe reţele de socializare şi le-au contactat în vederea cumpărării unor sisteme informatice (de tip laptop). Ca plată au fost folosite bancnote ce prezintă suspiciuni de contrafacere, în cupiură de 100 euro. Cei doi au reuşit să înşele astfel 2 persoane vătămate din judeţul Vaslui.

La data de 16 octombrie a.c., poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Vaslui au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat de 29 de ani, din comuna Muntenii de Jos, judeţul Vaslui, şi a unei femei de 21 de ani, din comuna Prisăcani, judeţul Iaşi. Cei doi locuiau fără forme legale în municipiul Vaslui. În cursul zilei de ieri, persoanele bănuite au fost prezentate Judecătoriei Vaslui care a dispus faţă de acestea măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, falsificare de monede (valori străine), punere în circulaţie de valori (străine) falsificate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor două persoane.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2020/10/17/comunicat-de-presa-ipj-vaslui–592773

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here