Umilinţă la şcoală. Un elev bolnav a fost pus de învăţătoare în genunchi cu mâinile ridicate chiar în faţa clasei. Profesoara, o fostă vânzătoare

0
Loading...

Un elev de la o şcoală din comuna Dagâţa, judeţul Iaşi, cu insuficienţă cardiacă, a fost pus în genunchi cu mâinile ridicate, în faţa clasei, de o învăţătoare. Consilierul pe probleme de romi la Prefectura Iaşi spune că învăţătoarea este o fostă vânzătoare angajată fără testare.

Consilierul pe probleme de romi din cadrul Prefecturii Iaşi, Elena Motaş, fost cadru didactic, scrie pe Facebook că din cauza lipsei personalului calificat din sistemul de învăţământ, la şcoala din satul Zece Prăjini directorul ar fi angajat ca învăţătoare „fosta vânzătoare la un market, fără experienţă şi testare”.

„Această doamnă a venit însoţită la şcoală de soţul ei şi de propriul copil. A considerat foarte educativ să pună un copil rom din clasa a II-a să stea în genunchi cu mâinile sus… drept pedeapsă. Copilul suferea de obezitate şi insuficienţă cardiacă. Să umileşti un copil de 7 ani în faţa propriului copil mi se pare o lecţie de rasism şi un abuz emoţional fără precedent. Umilinţa ar fi durat şi mai mult dacă educatoarea nu ar fi dat buzna în clasă, educatoarea de etnie roma. Directorul a încercat să muşamalizeze incidentul şi a sfătuit-o pe vânzătoare să demisioneze, insistând ca mama elevului sa nu facă sesizare”, se arată în postare.

Elena Motaş, fost cadru didactic precizează şi faptul că a sesizat Inspectoratul Şcolar: „O demisie nu rezolvă criza din sistem, iar muşamalizarea incidentelor va conduce la perpetuarea comportamentelor abuzive”.

Inspectoratul Şcolar Iaşi va face veficări în acest caz.

„O echipă de inspectori de va deplasa în cursul zilei de mâine la faţa locului pentru a verifica situaţia”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Iaşi, Sabina Manea.

astăzi, 15:27

astăzi, 15:19

astăzi, 15:16

ieri, 19:13

ieri, 08:29

astăzi, 15:14

ieri, 12:37

ieri, 10:54

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/umilinta-la-scoala-un-elev-bolnav-a-fost-pus-de-invatatoare-in-genunchi-cu-mainile-ridicate-chiar-in-fata-clasei-profesoara-o-fosta-vanzatoare-18461817

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here