Pelerinaj la Sfânta Parascheva. Imaginile momentului din Iași, ce nu se vede la TV – VIDEO

0
Loading...

/ 14 oct 2019 / 14:12

Catedrala Mitropolitană din Iași

Moaștele Sfintei Parascheva aduc, an de an, de la zeci la sute de mii de pelerini în Iași.

Călătorii cei mai pregătiți își rezervă camere de hotel sau de pensiune cu 6 luni înainte de eveniment. În acest an, peste 100.000 de credincioși au venit în Iași, din toată țara, pentru ocazia de a se ruga la moaștele Cuvioasei Parascheva, în ciuda cozilor celebre.

Unele străzi din Iași sunt transformate în zone pietonale pentru a permite accesul miilor de oameni în capitala Moldovei. Pe marginile acestora se pot găsi o mulțime de tarabe cu diverse teme. Unele standuri sunt echipate cu obiecte religioase, printre care se numără icoane, brățări, cruci, tămâie și multe altele. Însă, multe tarabe vând obiecte comerciale ce nu au legătură cu Biserica.

Preoții merg pe aglomeratele promenade ale Iașiului, printre turiști, localnici și străini. Ținuta nu contează în curtea Catedralei Mitropolitane, valuri de oameni intrând și ieșind din perimetrul Bisericii. Oamenii cu veșminte extravagante, colorate, dar și cu fuste prea scurte calcă peste pragul lăcașului de cult fără a fi deranjați.

Polițiștii din cadrul Poliției Locale și jandarmii sunt des rugați să ofere direcții, aceștia ajutând călătorii să găsească destinațiile pe care le caută.

Reportajul a fost realizat de Narcis-Florentin Neagoe:

14 oct, 13:40

Sursa: https://www.dcnews.ro/reportaj-video-sf-parascheva-ce-nu-s-a-vazut-la-televizor_699852.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here