Fată aflată în grija unor asistenţi maternali, ademenită noaptea să facă sex într-o râpă. Decizia instanţei

0
Loading...

9 octombrie 2019, 14:01

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Iaşi, a fost condamnat recent de Judecătoria Răducăreni la un an şi două luni de închisoare cu amânare după ce a convins o copilă de 12 ani să facă sex cu el, noaptea, într-o râpă.

Faptele pentru care P.F. a fost judecat anul acesta s-au petrecut pe un teren viran din localitatea Podolenii de Sus, în toamna anului 2017, când bărbatul avea 19 ani, iar copila, 12.

Înainte să se întâlnească, cei doi discutaseră în mai multe rânduri pe Facebook, inclusiv despre sex.

„Cercetările efectuate au stabilit că, în noaptea de 07/08.09.2017, în jurul orei 00.00, inculpatul şi persoana vătămată şi-au dat întâlnire (….) pentru a se împlini «promisiunea», respectiv aceea de a întreţine relaţii sexuale, aşa cum rezultă şi din conversaţiile de pe messenger în care P. G. i-a scris inculpatului «Şi… Despre ce am promis e (…) în seara asta», se arată în considerentele sentinţei penale nr 53/2019, pronunţată de Judecătoria Răducăreni (www. rolli.ro).

Copila se afla în grija unor asistenţi maternali când a fost ademenită de către tânăr să iasă noaptea la întâlnire.

“Persoana vătămată a aşteptat ca asistenţii săi maternali să adoarmă, a minţit-o pe colega de cameră (…) că merge să culeagă struguri, a ieşit afară îmbrăcată în pijamale, după ce în prealabil s-a parfumat, a escaladat gardul proprietăţii şi s-a întâlnit cu inculpatul P. F. De comun acord, cei doi s-au deplasat în zona unei râpe din apropierea locuinţei minorei, unde inculpatul a întrebat-o dacă vrea să facă sex, iar aceasta a fost de acord după «aproximativ 10 minute de gândire». Martora (…) a ieşit şi ea din locuinţă şi a văzut cum persoana vătămată a părăsit curtea casei, s-a întâlnit cu inculpatul şi împreună s-au deplasat în direcţia unei râpe din apropiere. Martora a strigat-o de patru ori pe vătămată, şi deşi aceasta a auzit-o, nu i-a răspuns”, se mai arată în considerentele deciziei citate.

„Da, vreau, dar să nu mai spui la nimeni”

Fetiţa a recunoscut în instanţă că a fost de acord să facă sex cu P.F., ceea ce însă nu l-a absolvit pe tânăr de vina de a fi întreţinut un act sexual cu un copil.

„Înainte de a întreţine raportul sexual, minora i-a spus inculpatului «da, vreau dar să nu mai spui la nimeni», acesta a asigurat-o de acest lucru. Astfel, inculpatul şi-a dat jos pantalonii şi lenjeria intimă până la glezne, la fel procedând şi persoana vătămată, şi au început să întreţină un raport sexual normal, timp în care minora nu s-a opus, nu a ţipat şi nu a încercat să îl oprească pe inculpat, iar acesta nu a lovit-o şi nu a obligat-o în niciun fel să facă acest lucru”, se mai arată în considerentele aceleiaşi decizii (www.rolli.ro).

De altfel, fetiţa a şi fost evaluată psihologic, însă la aproape patru luni de la fapte, iar potrivit fişei de evaluare ce i-a fost întocmită, fata a fost de acord să întreţină un raport sexual cu bărbatul, după ce în prealabil s-a gândit la acest aspect. A spus însă psihologului că nu a putut să ţipe deoarece s-a blocat, stabilind de comun acord cu bărbatul să nu povestească nimănui despre cele întâmplate.

La audieri, tânărul a recunoscut comiterea faptei, a mărturisit că ştia că fata e minoră, dar că nu ştia vârsta exactă a acesteia, pentru că fetiţa avea mai multe conturi online pe care comunica, cu date diferite de naştere: 2000, 2002 şi 2003. Tot el le-a spun anchetatorilor că au discutat pe teme sexuale, că au stabilit că în viitor vor face sex şi că fata i-a trimis inclusiv fotografii cu ea dezbrăcată.

A fost schimbată încadrarea faptei

De altfel, acesta a şi fost unul dintre principalele argumente pentru care a fost schimbată încadrarea juridică a faptei din infracţiunea de viol, în cea de act sexual cu un minor.

Tânărul a încheiat cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăreni, judeţul Iaşi, un acord de recunoaştere a vinovăţiei, iar prin decizia nr 53/2019, instanţa l-a condamnat la un an şi două luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de doi ani. Decizia a rămas definitivă prin necontestare.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/iasi/fata-aflata-grija-asistenti-maternali-ademenita-noaptea-faca-sex-intr-o-rapa-decizia-instantei-1_5d9db1fe892c0bb0c669a02d/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here