Metoda „vacilor fictive“ a îmbogăţit un român. Cum a devenit bărbatul milionar pe spinarea statului român

0
Loading...

13 august 2019, 16:25

Doi antreprenori din judeţul Iaşi au fost condamnaţi, recent, la tribunalul din localitate, fiind găsiţi vinovaţi de fapte de evaziune fiscală.

Ion Ignat şi Costel Surdu derulează afaceri în domeniul achiziţiei de animale şi a sacrificării acestora. Potrivit autorităţilor, cei doi nu ar fi înregistrat o achiziţie de bovine în contabilitate, în timp ce alte câteva zeci declarate ar avut caracter fictiv.

De „afacere” a beneficiat, în primul rând, Ignat, el fiind ajutat să comită infracţiunile de evaziune fiscală de Surdu.

Sute de bovine presupus a fi fost cumpărate au apărut în scriptele societăţii celor doi, prin această manevră judecătorii concluzionând că prejudiciul adus statului român este de pe 1 milion de lei.

O mare parte din această sumă reprezintă returnarea TVA realizată de stat în dreptul tranzacţiilor fantomă.

Cei doi vor trebui să achite acest prejudiciu, au mai stabilit judecătorii.

Aceştia au stabilit şi pedepsele pentru evazionişti: câte şapte ani de închisoare cu executare, însă sentinţele nu sunt definitive şi pot fi atacate cu apel.

Pentru recuperarea prejudiciului, judecătorii au pus sechestru şi pe mai multe bunuri mobile şi imobile ale celor doi indivizi.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/iasi/metoda-vacilor-fictive-imbogatit-roman-devenit-barbatul-milionar-spinarea-statului-roman-1_5d52b75d892c0bb0c6804ea3/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here