“Decât pe Everest fără oxigen, mai bine stai un pic mai spre poalele lui şi respiri bine”. Explicaţia pentru parcursul bun al Iaşiului cu Teja pe bancă

0
Loading...

Startul aproape perfect de sezon al Politehnicii

nu i-a entuziasmat doar pe suporterii din Copou, ci a avut ecou şi la Palatul Roznovanu. Pe lângă rezultatele bune ale echipei, care au dus Poli pe podiumul Ligii I după cinci runde, primarul Iaşiului apreciază în mod deosebit jocul lui Poli şi îl consideră principal ”responsabil” de acest lucru pe antrenorul Mihai Teja.

Edilul de la Iaşi este convins că Mihai Teja a găsit în Copou un mediu propice pentru a-şi demonstra valoarea. ”Vreau să apreciez contribuţia lui Mihai Teja la acest start foarte bun. Este un antrenor foarte apreciat, care şi-a găsit o casă primitoare în primul rând la Iaşi. Este foarte important să poţi construi în linişte, să nu poată cineva să îţi bulverseze nici gândirea, nici apetitul pentru muncă şi nici dorinţa de a clădi ceva. Şi cred că aici la Iaşi a găsit acest lucru. Nici preşedintele Ambrosie nu este agresiv în relaţia cu antrenorul, nimeni nu încearcă să-şi impună punctul de vedere. Aşa că Mihai Teja şi-a găsit casa liniştită în care poate să-şi confirme valoarea. Sunt convins că mai devreme sau mai târziu dumnealui se va duce către alt club mai puternic, dar acum prin Politehnica Iaşi poate să-şi confirme valoarea”, a declarat primarul Mihai Chirica în cadrul emisiunii ”Repriza a 3-a”, la Radio HIT Iaşi.

Edilul capitalei Moldovei rămâne cu picioarele pe pământ după acest start bun, dar este de părere că suporterii ieşeni au dreptul să viseze la obiective importante: ”Putem spune că sunt momente istorice pentru fotbalul ieşean, pentru istoria de peste 70 de ani a acestei echipe. Dar e prea devreme să vorbim despre performanţă până când nu ne apropiem de sfârşitul campionatului. Mai e mult până departe. Dar putem visa, suporterii pot visa. E dreptul nostru să visăm la performanţe, e de datoria noastră măcar să visăm la un viitor mai frumos al acestei echipe. Iar pentru asta trebuie să participe fiecare. Este bine că avem peste 1500 de abonamente vândute, e pentru prima dată când avem un astfel de număr de abonaţi. Ne interesează să clădim această echipă de jos în sus, într-o manieră solidă şi pe termen lung”.

”Decât să stai pe vârful Everestului fără oxigen, mai bine stai un pic mai spre poalele lui şi respiri bine”

Primarul Chirica a vorbit la Radio HIT Iaşi şi despre o potenţială ofertă primită de Mihai Teja de la alte cluburi şi crede că actualul tehnician al lui Poli nu va pleca, indiferent de promisiuni. ”Asta e marea problemă a fotbalului românesc. Multă lume crede că jucătorii sau antrenorii sunt nişte obiecte pe care le pui într-o sacoşă, într-o roabă şi le muţi de colo-colo, la simpla cerere a celui care vrea să o facă. Pe mine, unul, nu mă mută nimeni într-un alt loc, decât acolo unde vreau eu, indiferent ce promisiuni se fac. Aşa că eu nu cred că domnul Teja va răspunde cu un simplu ”de acord” la orice simplă chemare a oricărui preşedinte de club. Decât să stai pe vârful Everestului fără oxigen, mai bine stai un pic mai spre poalele lui şi respiri bine, oxigenat şi creezi soluţii pentru tine şi pentru cei din jurul tău”, a completat primarul Mihai Chirica.

În ceea ce priveşte susţinerea financiară a clubului de la buget, edilul a explicat ce nu a fost deblocată încă suma de 2 milioane de lei: ”Depinde doar de ei cum se organizează, cum îşi creează contractele de marketing sportiv, de mentorat. Nu mai depinde mine. Vor beneficia de bani când au îndeplinite toate condiţiile. Din partea mea, ca ordonator de credite, nu sunt probleme. De ei depinde să legalizeze totul, pentru a se pune în regulă din toate punctele de vedere”

Într-un an ar putea începe construcţia noului stadion municipal

Primarul Iaşiului s-a referit şi la cele două mari proiecte de infrastructură sportivă ale municipalităţii, Stadionul Municipal şi Sala Polivalentă Municipală: ”S-a publicat deja pe site-ul oficial al Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice cele două proceduri privind proiectarea viitorului Stadion Municipal şi a viitoarei Săli Polivalente Municipale şi s-au programat după cum urmează: Pentru stadionul Municipal, 11 septembrie este data depunerii de oferte, iar pentru Sala Municipală pe 9 septembrie. Deci, practic, avem mai puţin de o lună de zile. Noi vom trimite invitaţii pentru mai multe companii care construiesc infrastructuri sportive, le vom trimite adrese oficiale pentru a participa la această achiziţie publică. Speranţa noastră este ca într-un an de zile să vedem un proiect concret pe care să-l putem aşeza pe masa oricărui finanţator”.

Legat de meciul cu

, Mihai Chirica este de părere că pentru prima dată Poli Iaşi depinde doar de ea într-o confruntare cu actuala vicecampioană. ”FCSB este o echipă bună, dar ar trebui să câştigăm acest meci. Depindem numai de noi. De data această, o dispută directă cu FCSB stă doar la îndemâna noastră. Până acum, mai contribuia şi starea de spirit din echipa lor. Dar acum depinde doar de noi. Dacă mergem acolo decişi să câştigăm, putem lua cele trei puncte”, a mai spus Chirica la Radio HIT Iaşi.

(Narcis POHOAŢĂ)

Sursa: https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/decat-pe-everest-fara-oxigen-mai-bine-stai-un-pic-mai-spre-poalele-lui-si-respiri-bine-explicatia-pentru-parcursul-bun-al-iasiului-cu-teja-pe-banca-18277839

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here